Üniversite Önündeki Trafik Kazası

Kazada yaşamını yitiren tarih bölümü öğrencisi Kurt, AKÜ'de anıldı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Edebiyat Fakültesinde (FEF), üç gün önce üniversite girişindeki ışıklı kavşakta yolun karşısına geçerken hafriyat kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybeden 19 yaşındaki tarih bölümü öğrencisi Zehra Kurt için anma programı düzenlendi.

AKÜ'de düzenlenen programda konuşan AKÜ FEF Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Balık, trafik kazası sonucu yaşanan ölümün fakülte olarak kendilerini çok fazla etkilediğini kaydetti.

Zor bir süreç yaşadıklarını dile getiren Balık, '2-3 günden beri hepimizi gerçekten çok derinden etkileyen, elim bir kaza neticesinde sevgili yavrumuzu kaybettik. Ölüm bir realite. Doğmaya inandığımız kadar ölmeye de inanmak bizim inanç vecibelerimizdendir. Genç kaybetmek daha hüzünlü bir hadise, daha elem verici bir olay ama ben hep kaybedene üzülmek kadar kaybedenin hatırasını yaşatabilmek, ona olan vefa borcunu hakkıyla yerine getirebilmenin de olmazsa olmazlardan olduğu felsefesine sahip olan bir kişiyim.' ifadelerini kullandı.

AKÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selim Pullu da hayatı boyunca pek çok konuşma yaptığını süresi önemli olmadan kendi alanıyla alakalı konuşmaları hiç problem olmadan gerçekleştirdiğini ancak hayatında birkaç defa başına gelen, öğrencilerinin cenazesinde bulunmanın ne kadar zor olduğunu belirtti.

Programda ayrıca Altınoluk Cami İmamı Gökhan Erdoğan tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu.

Program merhume Zehra Kurt'un akrabalarına taziyelerin sunulması ile son buldu.
Kaynak: AA