Ulusal Öğrenci Kongresi Başladı

Eskişehir Eczacı Odası Ulusal Öğrenci Kongresi’nin ikincisi başladı.

Ulusal Öğrenci Kongresi Başladı
16-18 aralık tarihleri arasında yapılacak kongreye, Türk Eczacılar Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, eski AK Parti milletvekili ve Türk Eczacılar Birliği (TEB) eski Başkanı Ecz. Mehmet Domaç, TEB Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney, Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Yücel Yenilmez ile çok sayıda öğrenci ve meslektaşları katıldı.

Etkinliği organize eden Ulusal Öğrenci Kongresi Başkanı Ece Küçükerden, yaptığı açılış konuşmasında, amaçlarının sıkıcı bir kongre değil de herkesin kendine katacak bir şey bulacağı bir oluşturmak olduğunu söyledi.

Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Yusuf Öztürk de, her alanda olduğu gibi eczacılık mesleğinin de teknolojiye ayak uydurup, mesleğin nereye gittiğini öğrenmesi gerektiğini söyledi.

Gençlerin sorgulayan ve araştıran bir kitle olduğuna dikkat çeken Öztürk, “Gençlere güvenmeliyiz. Onlar birçok noktada bizden daha iyiler. 33 tane eğitim veren eczacılık fakültelerinin içerisinde ilk üçe girmeyi başardık. Ankara ve İstanbul üniversiteleriyle yapılan işbirliği sonucunda önümüzdeki günlerde yeni eğitim sistemine geçeceğiz” dedi.

Eskişehir Eczacılar Odası Başkanı Yücel Yenilmez ise, 50 yılını doldurmuş bir oda olduklarını kaydetti.

Kadrolarında 50 yıldır gelenekselleşen bir şekilde her zaman gençlere yer verdiklerini anlatan Yenilmez, “Genç olarak şans verilenlerden biri de benim. Bana yönetimde yer verdiklerinde henüz 1 yıllık eczacı idim. Bu tarz etkinliklerin en çok sevdiğim yönü daha öğrenci iken odalar ile tanışılması. Son zamanlarda eczacı odalarının başkanlarının çoğu 30 yaş civarında. Bu durumda bu tür etkinliklerin katkısı büyük diye düşünüyorum. Örgüt ruhunuz ne kadar gelişirse bu mesleğin geleceği o kadar çok olur. Diğer meslektaşlarını rakip olarak değil de dayanışma unsuru olarak görün” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından panelin ilk oturumu yapıldı. 9. Bölge Eczacı Odası Başkanı Yücel Yenilmez’in yönetimindeki ilk oturuma, TEB Başkanı Erdoğan Çolak ve Eski AK Parti İstanbul Milletvekili/TEB eski başkanı Mehmet Domaç konuşmacı olarak katıldı.

2 gün boyunca sürecek olan etkinlik, gala yemeği ile son bulacak.
Kaynak: İHA