Türkiye Şehitlerini Anıyor

Genelkurmay Başkanlığı tarafından düzenlenen “Türkiye Şehitlerini Anıyor” etkinliği kapsamında Kore Savaşı şehidi Piyade Er Halil İbrahim Serttaş ve Birinci Dünya Savaşı şehidi Piyade Er Mevlüt’ün aziz ruhu için tören düzenlendi.

Şehitlerin ruhunu yad etmek için Genelkurmay Başkanlığı tarafından başlatılan “Türkiye Şehitlerini Anıyor” etkinliği kapsamında, 14 Aralık 2016 tarihinde Harbiye Askeri Müzesi ve Kültür Sitesi Komutanlığında, Kore Savaşı şehidi Piyade Er Halil İbrahim Serttaş ve Birinci Dünya Savaşı şehidi Piyade Er Mevlüt’ün aziz ruhu için tören düzenlendi.

Öğretmen Albay Erhan Altınok’un sunumları ile gerçekleştirilen törende İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden 15 polis de 10 Aralık 2016 Cumartesi günü Beşiktaş’ta gerçekleşen hain saldırıda şehit düşen mesai arkadaşlarının hatırasını dinlemek üzere katıldı.

İlk olarak Kore Savaşı Şehidi Piyade Er Halil İbrahim Serttaş’ı anmak için kürsüye gelen Altınok, “Piyade Er Halil İbrahim Serttaş, henüz iki yaşında iken annesini kaybetti. Çok sessiz, içine kapanık, sakin bir kişiliği vardı. Askerlik geldi çattı; önce Bolu, sonra İskenderun ve en sonunda da Kore. Komutanları ne emrederse ikiletmiyordu Halil İbrahim. Yorulmak nedir onu da bilmiyordu. Bir sabah vaktiydi. Çadırının yakınına bir top mermisi düştü. Fırladı çadırdan. O an fark etti ki kan kaybediyordu. Gözünün önüne özledikleri geldi ve kısa ömrü şehadetle son buldu Halil İbrahim’in” ifadelerini kullandı.

Altınok, Birinci Dünya Savaşı şehidi Piyade Er Mevlüt için ise söyle konuştu:

Piyade Er Mevlüt, Kafkas Cephesi… Yusuf oğlu Mevlüt ve arkadaşları düşman yetmiyormuş gibi bir de soğukla mücadele ediyorlardı. Fırtına başlayınca mevziinin terk edilmesi gerekti. Mevlüt yaralı hemşerisi Kadir’in koluna girdi. Birliğin gerisinde kaldılar, sonra daha geride. ‘Beni bırak sen git hemşerim’ dedi, Kadir. Dinlemedi Mevlüt. Sabah ikisini birden sırt sırta yaslanmış ve ruhlarını teslim etmiş halde buldu artçı kuvvetlerimiz… Ruhları şad olsun.”

Şehitlerin ruhu için gerçekleştirilen anma programının ardından söz alan Çevik Kuvvet polisi Fadime Güleç, “Kelimelerin bittiği yer, çok fazla konuşamıyorum. Çok fazla şehit verdik acımız çok taze. Şehit ailelerine sabır diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA