Turgutlu Belediyesi'nden Türkmeneli'ne Dost Eli

Turgutlu Belediyesi, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın başlattığı yardım kampanyası dahilinde Türkmeneli’ndeki soydaşlara dost elini uzattı.

Turgutlu Belediyesi'nden Türkmeneli'ne Dost Eli
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi’nin ülke çapında başlattığı Türkmenli’ne yardım kampanyası Turgutlu’da da yoğun ilgi görürken, Dost Eli Kıyafet Yıkama ve Teslim Merkezi’nce de soydaşlarımızın soğuk kış günlerinde ihtiyaç duyabileceği kıyafetler hazırlandı. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’in talimatlarıyla hazırlanan ve içerisinde bebek, çocuk, kadın, erkek her yaşa ve cinsiyete uygun yaklaşık 2 bin parçalık yardım malzemesi yola çıkmak üzere Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Turgutlu Şubesi’ne teslim edildi. Turgutlu Belediyesi Dost Eli Kıyafet Yıkama ve Teslim Merkezi’ni ziyaret eden Belediye Başkanı Turgay Şirin de kampanyanın duyarlı Turgutlu halkınca destek görmüş olmasının memnuniyetini yaşadıklarını ifade etti.

Merkez ziyaretinde Başkan Şirin’e Sosyal İşler Müdür Vekili Bülent Gökmen ve Ülkü Ocakları Turgutlu İlçe Başkanı Cemal Gürefe eşlik etti.

Türkmeneli’nde yaşayan soydaşların insani ihtiyaçların giderilmesi, yaralarının biraz olsun dindirilmesi için Turgutlu Belediyesi ve Turgutlu halkı olarak duyarlılık göstermeye gayret ettiklerinin altını çizen Başkan Şirin, “Dünyanın neresinde bir Türk varsa derdi derdimiz, acısı acımızdır. Elimizi taşın altına koyarak soydaşlarımıza sahip çıkıyoruz; çıkmaya da devam edeceğiz. Birlik ve beraberliğimizin en güzel göstergesi de bu yardım taleplerinin Turgutlu’da her zaman olduğu gibi bugün de karşılık bulmasıdır. Ülkü Ocaklarımız’ın da bu konuda göstermiş olduğu hassasiyetten, böylesi bir kampanyayı başarılı bir şekilde yürütmesinden memnunuz. Bizler de halkımızdan aldıklarımızı yine halkımız yararına kullanıyor, değerli vatandaşlarımızın Dost Eli Kıyafet Yıkama ve Teslim Merkezimiz’e ulaştırdığı kıyafetleri ihtiyaç sahibi soydaşlarımıza ulaştırıyoruz. Bu konuda bugüne dek yoğun desteklerinden dolayı Turgutlulu vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah el birliği ile bu soğukta kimseyi mağdur etmeden, özellikle yürekleri ısıtacağız” dedi.

Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Cemal Gürefe de destekleri ve katkılarından dolayı Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ve ekibine teşekkür ederek, “Kış mevsiminin de başlaması ile beraber gerek Türkiye’ye göç etmiş gerekse sınır bölgelerimizde hayatlarını idame ettirmeye çalışan soydaşlarımız için şartlar ağırlaşmaktadır.

Bu anlamda Ülkü Ocakları olarak soydaşlarımızın sıkıntılarını gidermek, dertlerini paylaşmak ve yanlarında olduğumuz bir kez daha göstermek adına yurt genelinde ayni yardım kampanyasına başlatmıştık. Bugün de Sayın Başkanımız’ın talimatlarıyla burada anlamlı ve güzel bir destek görüyoruz. Yaklaşık bir tır dolusu kıyafet ve yiyecek yardımı topladık. Önümüzdeki hafta tırımız yola çıkarak, Genel Merkezimiz’in kontrolünde ihtiyaç sahibi Türkmen kardeşlerimize ulaşacak. Kampanyanın çığ gibi büyümesinde katkı sunan, desteklerini esirgemeyen herkese gönülden teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA