Tarık Akan'ın İsmi Parkta Yaşayacak

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Tarık Akan Parkı’nın açılışında, "Bugün eksi 2 derecede karın üstünde bu kadar kalabalık arkadaşlarımızla, yurttaşlarımızla açılış yaptık. Bunlar da güzel, unutulmaz hatıralar bırakıyor" dedi.

Tarık Akan'ın İsmi Parkta Yaşayacak
Çankaya Belediyesi, sayısız filmde rol alan ve milyonların gönlüne taht kuran Türk sinemasının önemli isimlerinden Tarık Akan’ın adını verdiği parkı açtı. Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde yapılan parkın açılışına havanın eksi 2 derece olamasına rağmen vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Törende yaptığı konuşmada Çankaya’yı belediye noktasında en yukarıya taşıdıklarını ifade eden Başkan Taşdelen, "Gelirken arabada dereceye baktım şuan eksi 2 derece, eğer bir belediye eksi 2 derecede zemini karla kaplı park açıyorsa o belediye çalışıyor demektir. Ve eğer eksi 2 derecedeki o park açılışına bu kadar kalabalık bir insan topluluğu, dost topluluğu geliyorsa o belediye seviliyor demektir. Evet gerçekten yola çıkarken iki konunun hep altını çizdim, çok çalışacağız ve Çankaya’nın hizmet noktasındaki eksiklerini hızla tamamlayacağız ve Çankaya’yı belediyecilik hizmeti anlamında da Mustafa Kemal Atatürk’e layık yapacağız demiştim. O yolda hiç durmadan çalışıyoruz, mesai arkadaşlarımla, meclis üyelerimizle, muhtarlarımızla, bütün teknik ekibimizle, müdürlerimizle ve arkadaşlarımızla hiç durmadan çalışıyoruz ve şuan da Çankaya Belediyesi Türkiye’de ilçe belediyeleri içinde en fazla yatırım yapan belediye konumuna geldi. Kültür merkezleriyle, yüzme havuzlarıyla, Çankaya Evleriyle, parklarıyla, kapalı pazar yerleriyle bütün bu hizmetleriyle, yollarıyla, kaldırımıyla her şeyiyle Çankaya Belediyesi Türkiye’de iki buçuk yılda en fazla çalışan ve yatırım yapan belediye. Bu rakamlarla da, maliyet hesaplarıyla da her şekilde sabit. Yani yola çıkarken ’çok çalışacağız ve Çankaya’yı belediye noktasında en yukarıya taşıyacağız’ sözümüzü yerine getiriyoruz" şeklinde konuştu.



"Değerlerimizi Çankaya’da yaşatacağız"

Taşdelen, "Gerçekten hızlı çalışıyoruz, çok çalışıyoruz, birçok parklar, kültür merkezleri, kreşler ve Çankaya Evleri açıyoruz. Örneğin bugün eksi 2 derecede karın üstünde bu kadar kalabalık arkadaşlarımızla, yurttaşlarımızla açılış yaptık. Bunlar da güzel, unutulmaz hatıralar bırakıyor. Terör saldırılarında kaybettiğimiz şehit polislerimizin, askerlerimizin, yurttaşlarımızın isimlerini Çankaya’da parklarımıza veriyoruz. Aynı şekilde sanatçılarımızın örneğin bugün Tarık Akan’ın isimini verdiğimiz parkı açtık, Muammer Aksoy’un ismini verdiğimiz bir parkımızı açtık, Can Yücel Parkı ve Yaşar Kemal Parkımızı açtık. Şimdi bir de Zülfü Livaneli Kültür Merkezi yapıyoruz. Yani sanatçılarımızı, aydınlarımızı ve değerlerimizi Çankaya’da yaşatacağız. Halkla bütünleştik, belediyeyle halk arasındaki duvarları kaldırdık, belediyesini seven, bir halk var, halkına aşık bir belediye var. Bu şekilde devam edeceğiz. Hizmetlerimiz projelerimiz devam ediyor. Mart-Mayıs aylarında da yoğun bir temel atma ve açılış törenlerimiz olacak. Çankaya gerçekten belediyecilik anlamında örnek olacak" ifadelerini kullandı.

11 bin 742 metrekarelik alana sahip olan ve 9 bin 268 metrekaresi yeşil alan olarak hazırlanan parkın açılış konuşmasının ardından kurdele keserek parkın açılışını yapan Taşdelen, parkın emekçileri belediye çalışanlarıyla da fotoğraf çektirdi. Başkan Taşdelen’in çalışmalarından oldukça memnun olan Türkkonutlular adına Türkkonut Mahalle Muhtarı, Taşdelen’e çiçek hediye etti.
Kaynak: İHA