Tarihi Dokusuna Sahip Çıkan Göynük'e Anlamlı Ödül

Uluslararası Radyocular Birliği (IRU) tarafından düzenlenen 8. Alkışı Hak Edenler Ödülleri’nde Göynük Belediyesi, Tarihe Saygı kategorisinde ‘Yılın Alkışı Hak Eden Belediyesi’ ödülüne layık görüldü.

Tarihi Dokusuna Sahip Çıkan Göynük'e Anlamlı Ödül
Ankara’da ANFA Altınpark Expo Center’da IRU tarafından bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen Alkışı Hak Edenler Ödülleri’nde Göynük Belediyesi, Tarihe Saygı kategorisinde ‘Yılın Alkışı Hak Eden Belediyesi’ ödülüne layık görüldü.

Ödül törenine Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, eski Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı ve Radyo Evi Derneği (RADEV) Başkanı Zakir Avşar, ATV/A Haber Ankara Haber Müdürü Fatih Atik, Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, Sabah Gazetesi Ankara Eki Yayın Yönetmeni Osman Altınışık ile spor, sanat, medya ve iş dünyasından birçok isim katıldı.

Törende konuşan IRU Genel Başkanı Yusuf Erbaş, “Ülkemizde eleştirmenin kolay, alkışlamanın unutulduğu bu zamanda biz alkışı hak edenlere hakkını teslim ederek, güzel geleceğimiz için sinerji oluşturuyoruz. Radyocular Birliği olarak amacımız güzel işleri, hizmetleri ödüllendirerek her alanda hizmet verenlerin ve üretenlerin motive olmasına katkı sağlamak” diye konuştu.



“Göynük’ün dokusunu koruyarak çalışmaya devam ediyoruz”

Yılın Alkışı Hak Eden Belediyesi ödülünü değerlendiren Başkan Kemal Kazan, Göynük’ün tarihi dokusunu koruyarak yaptıkları çalışmaların ödüllendirilmesinden dolayı gurur duyduklarını ve motive olduklarını belirterek, “Bugüne kadar Tarihi İpek Yolu güzergahında yer alan Göynük’ümüzün doğal güzelliklerini, kültürel dokusunu koruyarak anlatmaya ve tanıtmaya çalıştık. Akşemseddin diyarı Göynük’ü eski Osmanlı kenti olma özelliğinden koparmadan inanç turizminde ‘marka şehir’ yapma yolunda çalışmaya devam ediyoruz. Uluslararası Radyocular Birliğine bu hassasiyetimizi ve yaptığımız çalışmaları fark ederek bizi ’Tarihe Saygı’ kategorisinde ‘Yılın Alkışı Hak Eden Belediyesi’ ödülüne layık gördüğü için teşekkür ediyorum. Bu ödüller ne kadar doğru yolda ilerlediğimizin kanıtı niteliğinde. Biz de kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Göynük’ü ve İPEKBİR’i dünya markası haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Göynük Belediye Başkanı ve İpek Yolu Belediyeler Birliği Başkanı Kemal Kazan adına ödülü, belediyenin iletişim danışmanlığını yürüten NeSS İletişim’den Duygu Güntay aldı.
Kaynak: İHA