Sultangazili Öğrencilerden Halep'e Yardım

İnsanlık dramının yaşandığı ve binlerce masum sivilin yaşamını yitirdiği Halep’e bir yardım eli de Sultangazi’den uzandı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen kampanyada öğrenciler, cep harçlıklarıyla Halep’e 10 tırlık yardım malzemesi gönderdi.

Sultangazili Öğrencilerden Halep'e Yardım
Suriye’de devam eden ve binlerce sivilin yaşamını yitirmesine neden olan iç savaş devam ederken, Halep’e bir yardım eli de Sultangazi’den uzandı. Sultangazi’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İHH işbirliğinde insanlık tarihinin en büyük katliam ve dramlarından birinin yaşandığı Halep’e yardım kampanyası başlatıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir’in çağrısıyla harekete geçen okullarda öğrenciler, 50 kuruş, 1 TL gibi harçlıklarını bir hafta boyunca bağışlayarak yaklaşık 10 tırı dolduran yardım malzemesinin toplanmasını sağladı. En çok mülteciyi misafir eden ilçelerden olan Sultangazi’de Suriyeli öğrenciler de harçlıkları ile yardım konvoyuna destekte bulundu.

"Hüngür hüngür ağlıyorsunuz"

Sultangazi Merkez Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından İlçe Kaymakamı Ali Uslanmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, İlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya, İHH Sultangazi Temsilcisi Vedat Yüksel, okul müdürleri, çok sayıda öğrenci ve vatandaşın katılımıyla yardım tırı Halep’e uğurlandı.

Konvoy yola çıkmadan önce konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Demir, "Bazı çocuklarım mektup yazmışlar. Ben birkaç mektubu okudum, ağlıyorsunuz. Hüngür hüngür ağlıyorsunuz. İşte, o çocukların duyguları var ya, o çocukların duyguları çok önemli" dedi.

Konvoyun oluşmasında yardımcı olan ilkokul öğrencilerden Hamza Kurcan ise, duygulandıran ve ders veren bir konuşma yaparak, "Halep için buradayım. Halep eskiden çok iyi bir yerdi. Halep’i bombaladılar. Halep için herkes canını feda etsin. Halep’tekiler aç susuz dolaşıyor" diye konuştu.

İlçe Müftüsü Sarıkaya tarafından yapılan duanın ardından yardım konvoyu Halep’e sloganlar eşliğinde uğurlandı.
Kaynak: İHA