Silifke Belediyesi'nden Fırtına Mağdurlarına Yardım

İçel’in Silifke ilçesinde şiddetli fırtınanın etkisiyle evleri zarar gören vatandaşların yardımına Silifke Belediyesi yetişti.

Silifke Belediyesi'nden Fırtına Mağdurlarına Yardım
Akdeniz Bölgesindeki fırtınanın en çok etkili olduğu yerlerden birisi de Yeşilovacık, Işıklı, Akdere, Atayurt ve Arkum mahalleleri oldu. Vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla önlemlerini alan Silifke Belediyesi, evleri zarar gören vatandaşlara imkanları ölçüsünde yardımcı oldu.

Belediye ekipleri Burunucu Mahallesinde ikamet eden 60 yaşındaki Yaşar Erdem’in evinin uçan çatısını vinç yardımıyla kaldırarak, onarım çalışmalarına yardım etti. Yaşar Erdem, “Bugüne kadar ilk kez böyle bir fırtına görüyorum. Rüzgar insanı bile havaya uçuracak şekilde şiddetli esiyordu. Akşam saatlerinde evimde uyurken büyük bir ses duydum. Dışarıya çıktığımda evimin çatısını yola serilmiş bir vaziyette gördüm. Elektrikler kesik olduğu için her yer karanlıktı. Sabahın erken saatlerinde komşularında yardımıyla ortalığı toparladık. Belediyemizde sağ olsun vinç yardımıyla çatıyı olduğu yerden kaldırıp, ekipleriyle onarmamıza yardımcı oldu. Başkanımıza ve personellerine teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA