PTT'den Mevlana Hafası'na Özel Tebrik Kartları

Gümüşhane'de PTT Başmüdürlüğü tarafından 7-17 Aralık Mevlana Haftası dolayısıyla ücretsiz tebrik kartı kampanyası başlatıldı.

PTT tarafından Mevlana Haftası'na özel bastırılan Celaleddin-i Rumi'nin 7 öğüdünü içeren tebrik kartlarına Dumlupınar İlk ve Ortaokulu öğrencileri ilgi gösterdi.

PTT Başmüdürü Şinasi Duman, yaptığı açıklamada, Hazreti Mevlana'nın 7 öğüdünü konu alan 7 ayrı motifte basılmış olan tebrik kartlarını tüm PTT müdürlüklerinde müşterilere ücretsiz olarak dağıtmaya başladıklarını söyledi.

Duman, başlatmış oldukları kampanyaya Dumlupınar İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin hassasiyet gösterdiğini belirterek, 'Dumlupınar İlkokulu ve Ortaokulu da bir kampanya başlattı. 450 adet tebrik kartını bizden talep ettiler. Biz de kendilerinin bu talebini karşıladık. 450 öğrencimiz Mevlana Haftası sebebiyle Mevlana'nın 7 öğüdünü konu alan bu kartları yazarak birbirlerine gönderdi.' ifadelerini kullandı.

Dumlupınar İlk ve Ortaokulu Müdürü İsa Aslan ise Hazreti Mevlana Celalettin Rumi'nin Türkiye'nin en önemli değerlerinden bir tanesi olduğunu ifade etti.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Kültür ve Turizm Bakanlığının, Mevlana'nın doğumunun 800'üncü yılı nedeniyle 2007'nin ''Dünya Mevlana Yılı'' olması konusundaki önerisini kabul ettiğini anımsatan Aslan, şöyle devam etti:

'UNESCO, 10 yıl önce Mevlana'nın tüm üye ülkelerde anılması kararını almıştı. Biz de farkındalık oluşturmak adına bu yıl Mevlana Haftası dolayısıyla PTT Müdürlüğü ile ortak bir proje halinde okulumuzda öğrenim gören 450 öğrencini katılımı ile etkinlik düzenledik. Her öğrenci istediği, sevdiği değer verdiği bir kişiye Mevlana'nın bir öğüdünü gönderdi.'

Kaynak: AA