Osmangazi'den Ankara Garı'na Tekerlekli Sandalye

Osmangazi Belediyesi hizmette sınır tanımıyor. 29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açılan Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı’nda engelli vatandaşların ihtiyacı olan tekerlekli sandalyeler Osmangazi Belediyesi tarafından temin edildi.

Osmangazi'den Ankara Garı'na Tekerlekli Sandalye
Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı’nda engelli vatandaşların istasyon ve peronlar arası ulaşım ihtiyacı Osmangazi Belediyesinin hibe ettiği engelli araçları ile karşılanacak. Günlük 50 bin yolcuya hizmet verebilecek kapasitedeki garda 3 peron, 6 demir yolu hattı bulunuyor. Gar 194 bin 460 metrekare kapalı alan ile bodrum ve zemin katlar dahil 8 kattan oluşuyor.

Ankara Hızlı Tren Garı’nda kullanılacak tekerlekli sandalyelerin gar idarecilerine tesliminde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa DündarHızlı Tren Garı VİP İşletme Müdürümüz ve Federasyon Başkanı ile bir vesile ile birlikte konuşurken, engelli vatandaşlarımızın gar içerisinde tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu öğrendik. Yeni açılan gar, aynı zamanda engelsiz bir hizmet sunacak şekilde planlanmış bir yapı. Bizler de garın tekerlekli sandalye ihtiyacını karşılamaya talip olduk. Bugün de, 5 tekerlekli sandalyeyi gar yöneticilerimize hibe ediyoruz” dedi.

Ankara Hızlı Tren Garı’nın sadece Ankaralıların değil, İstanbul, Eskişehir, Bursa ve Konya gibi Türkiye’nin dört bir yanından gelen insanlara hizmet veren bir tesis olduğuna vurgu yapan Başkan Mustafa Dündar, “Bizler de, bu kardeşlerimizin, bu vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak adına bir katkı koyalım istedik. Onların hayatını kolaylaştırabiliyorsak ne mutlu bize. Önümüzdeki günlerde Bozüyük, Eskişehir ve Konya’ya da birer tekerlekli sandalye hibe edeceğiz. Sonuç olarak buraları sadece Eskişehir, Ankara, Konya ve İstanbul’un değil, tüm vatandaşların faydalandığı tesisler. Sevgi engel tanımaz, hizmet engel tanımaz diyerek tekerlekli sandalyelerimizi engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz hayırlı olsun” diye konuştu.

Tekerlekli sandalyeleri teslim alan Ankara Hızlı Tren Garı VİP İşletme Müdürü Hasan Doğan, “Başkanımızın getirdiği tekerlekli sandalyeler ile engelli vatandaşlarımıza bir nebze olsun katkı sağlamış olduk. Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA