Mezitli Belediyesi'nden Miniklere Satranç Kursu

Mezitli Belediyesi, çocukların stratejik düşünme becerilerini geliştirmeyi, satrancı sevdirmeyi ve zaman yönetimi konusunda çocukların deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi’nde, ’Satranç Kursu’ açtı.

Mezitli Belediyesi'nden Miniklere Satranç Kursu
Deneyimli satranç antrenörü Remzi Küçük’ün eğitim verdiği kursu ziyaret eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi’nde gerçekleşen eğitimleri yerinde inceledi. Burada kısa bir açıklama yapan Satranç Federasyonu Başkanı Tülay, Mezitli Belediyesi’nin çalışmalarını çok beğendiğini ve federasyon olarak gerekli tüm desteği sağlayacaklarını belirtti.

Tülay, “Çok güzel bir anaokulunda satranç kursu öğrencilerini ziyaret ettik. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın satranca olan ilgisini biliyorum. Burası çok güzel bir anaokulu. Pırıl pırıl çok güzel çocuklarımız var. Bu çocuklarımızın satranca daha fazla ilgi duymaları için elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz. Burada bulunmak beni son derece mutlu etti” dedi.

Başkan Tarhan ise yaptığı açıklamada, “Türkiye Satranç Federasyonu Başkanımızla birlikte anaokulumuzda gerçekleşen satranç kursunu ziyaret ettik. Kendileri federasyon olarak her zaman destek oluyorlar. Türkiye’nin ortak akla ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Biz Mezitli’de ortak aklı burada bulunan akıllı çocuklarla gerçekleştireceğiz. Satranç oyunu da bu anlamda çocukların zeka gelişiminde büyük katkı sağlıyor. Geleceğin Türkiye’sinin ortak akılla daha iyi noktalara ulaşacağına inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA