Mevlana'yı Anma Etkinliğinde Birlik Mesajı Verildi

AK Parti Adana İl Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından Mevlana’nın 743’üncü Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte dünyaya birlik mesajı verildi.

Mevlana'yı Anma Etkinliğinde Birlik Mesajı Verildi
Yüreğir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Bu yıl, Hazreti Mevlana’nın 743’üncü Vuslat Yıldönümü’nde ‘Birlik Vakti’ temasıyla anıldığını belirten AK Parti Adana İl Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı Sevda Erdede, “Hazreti Mevlana’nın, ’Biz, dünyaya bölmeye, parçalamaya, dağıtmaya gelmedik. Biz, bu dünyaya birleştirmeye, derlemeye, toparlamaya ve büyütmeye geldik’ sözü ‘Birlik Vakti’ sloganıyla son derece anlamlıdır. Bu söz hem ülkemiz için, hem de parçalanmaya çalışılan coğrafyamız için yeniden uyarıcı mahiyette olması sebebiyle bu sözün hepimizi yeniden uyandırmasını temenni ediyorum. Hazreti Mevlana’nın öğretileri, terör örgütlerine karşı ayrılıktan yana siyaset üretenlere, Müslüman toplulukları mezhebine, meşrebine göre dağıtmak isteyenlere karşı verilecek en güzel cevap olacaktır. Hazreti Mevlana’yı aşkla, sevgiyle, muhabbetle ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Nasi Aslan, Mevlana’yı ve felsefesini anlattı.

Etkinlikte, Halep’te yaşanan insanlık dramının anlatıldığı slayt gösterimi yürekleri sızlattı. Semazen Gurubu’nun ay yıldızlı bayraklarla yaptığı gösteri ise izleyenleri duygulandırdı.

AK Parti il ve ilçe teşkilatlarının yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte, İl Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı Sevda Erdede, Prof. Nasi Aslan’a günün anısına semazen temalı tablo hediye etti.
Kaynak: İHA