'Memleketim Merhaba' Programı

Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen ve Şair İbrahim Sadri'nin katıldığı 'Memleketim Merhaba' programının ikincisi Bayburt'ta yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca organize edilen 'Memleketim Merhaba' programının ikincisi, Şair İbrahim Sadri'nin katılımı ile Bayburt'ta yapıldı.

Şair Zihni Kültür Merkezi'ndeki programda, Şair İbrahim Sadri, Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu, Yunus Emre ve Arif Nihat Asya gibi tanınmış şairler ile kendi şiirlerini seslendirdi.

Sadri, burada yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Bakanlığı organizasyonu ile gerçekleştirilen 'Memleketim Merhaba' programının ilkini Gümüşhane'de yaptıklarını söyledi.

Programın ikincisinin ise Bayburt'ta gerçekleştirildiğini ve böyle bir organizasyonla gençlerin karşısında olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Sadri, 'Hep birlikte bu güzel memleketimize, vatanımıza, canımızdan kıymetli güzel ülkemize merhaba demek için huzurlarınızda olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Benim sahnelerdeki 31'inci senem ama galiba bugüne kadar yaptığımız en anlamlı ve en fazla bizi duygulandıran bir konseptle karşınızdayız.' dedi.

Sadri, Türkiye'nin son yıllarda zor günlerden geçtiğinie işaret ederek, şunları kaydetti:

'Malumunuz zor günlerden, zor zamanlardan geçiyoruz memleket olarak. Acılarımız var. Acılarımızla birlikte umudumuz var. Bize o umudu öncelikle gösteren şüphesiz çok daha yakın bir zaman önce yaşadığımız o 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesiydi. Gördük ki bu memleketin evlatları, bu memleketin çocukları, bu memleketin kızları, bu memleketin delikanlıları, ablaları, ağabeyleri, amcaları, teyzeleri, dedeleri söz konusu vatan olduğu zaman, söz konusu memleket olduğu zaman canlarını feda ederek, tankların önüne çıkarak, tıpkı Çanakkale'de olduğu gibi, tıpkı Milli Mücadele'de, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi büyük bir destana imza attılar.'

Program sonunda Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, şair İbrahim Sadri'ye Bayburt taşından yapılmış Saat Kulesi biblosu hediye etti.

Programa, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA