'Korucular Konuşuyor' Konulu Açık Oturum

Vatansever Köy Korucuları Derneğince, Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları Birliği ve Birlikte Türk Milletiyiz Platformu iş birliğiyle 'Korucular Konuşuyor' konulu açık oturum düzenlendi.

Vatansever Köy Korucuları Derneğince, Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları Birliği ve Birlikte Türk Milletiyiz Platformu iş birliğiyle, 'Korucular Konuşuyor' konulu açık oturum düzenlendi.

Türkiye Barolar Birliği Konukevi'nde düzenlenen açık oturumda, konuşan CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, terörle mücadelede köy korucularının önemli bir misyona sahip olduğunu belirtti.

Çiçek, 'Korucu aileleri ve çevresi, tek bayrak, tek vatan düşüncesindeler ve PKK'yı reddeden, 'Biz de Kürt'üz, ama onurlu şerefli Türk vatandaşıyız' diyen bir kitle var karşımızda. İşte bu kitleyi susturmak için siyasi talepler karşımıza çıkıyor.' dedi.

Eski MHP milletvekili Sadi Somuncuoğlu, köy korucularının sayısının yaklaşık 65 bin civarında olduğunu belirterek, korucuların önemli görevler üstlendiğini ve terör örgütü PKK'ya karşı mücadele ettiğini ifade etti.

Somuncuoğlu, 'Köy korucularımızın hakları ve hukuku için çalışmalıyız. Gönüllü köy korucuları mali ve hukuki hakların hepsinden mahrum.' dedi.

Eski MHP milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri de koruculuk sisteminin terörle mücadelede ciddi bir savunma mekanizması olduğunu belirterek, 'Köy koruculuğu, vatanı, namusu ve yaşamı tehdit altındaki insanların geliştirdikleri meşru müdafaa harekatıdır.' ifadesini kullandı.

Yeniçeri, köy korucularının mali haklarının düzeltilmesi ve yaşam standartlarının iyileştirilmesine yönelik son dönemde düzenlemeler yapıldığını, ancak bunun yeterli olmadığını ileri sürdü.

Vatansever Köy Korucuları Derneği Başkanı Ali Haydar ise koruculukla ilgili yasal düzenlemelerin yeterli olmadığını vurgulayarak, sorumluluklarının ağırlaştığını kaydetti.

Ülkenin savunmasında önemli görevler üstlendiklerini ama haklarını alamadıklarını anlatan Haydar, maaşlarının yetersiz olduğunu, gönüllü köy korucularının bütün haklardan mahrum olduğunu ve hizmetlerinin hizmetten sayılmadığını ileri sürdü.

Derneğin çeşitli illerdeki il ve ilçe temsilcileri, sorunlarını anlatarak, siyasilerden haklarının iyileştirilmesi konusunda destek istedi.
Kaynak: AA