Karadağ'da Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Karadağ'daki camilerde, İstanbul'daki terör saldırısında ve Suriye'deki iç savaşta hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Karadağ İslam Birliği tarafından alınan kararla ülke genelinde bulunan camilerde, Cuma namazının ardından İstanbul'daki terör saldırısında ve Suriye'de yaşanan iç savaşta yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Binlerce Müslümanın katıldığı cenaze namazı öncesi okunan Cuma hutbesi de İstanbul'daki şehitler ve savaş kurbanlarına adandı.

Başkent Podgorica ve Niksic şehri Başimamı Dzemo Redzematovic, Karadağ İslam Birliği tarafından alınan kararın 'kalpten' geldiğine işaret ederek, 'İslam Birliği, ülkedeki tüm baş imamlara bugün okunacak hutbelerin aynı olması ve Suriye ve özellikle Halep'teki sivil kıyımına dikkat çekmesi talebinde bulundu. Bugün, İstanbul'daki terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitler için de gıyabi cenaze namazı kıldık.' dedi.

Zulme maruz kalan insanlara başka türlü destek veremediklerini belirten Redzematovic, bunu ancak 'içlerinden gelen dualar ve iyi dileklerle' yapabileceklerini vurguladı.

Redzematovic, ellerinden gelen yegane desteğin dua etmek olduğunu yineleyerek, 'Ortadoğu'da dökülen kanı başka türlü durduramadığımız için son derece üzgünüz.' diye konuştu.

Kaynak: AA