İznik'e 3 Spor Sahası Birden

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İznik’te yaptırılan futbol, voleybol ve basketbol sahaları törenle hizmete açıldı.

İznik'e 3 Spor Sahası Birden
Bursa’ya yeni stadyumun yanı sıra, amatör kulüplere sahalar, spor salonları, branşlara özel tesisler ve yüzme havuzlarıyla bütün semtlere yürüme mesafede tesisler kazandıran Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde de sporun çıtasını yükseltiyor. Merkeze sonradan bağlanan 10 yeni ilçede de spor yatırımlarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, İznik’in Eşrefzade Mahallesi’ne de 3 saha birden kazandırdı. Toplam 1160 metrekare alana sahip sentetik çimli mini futbol sahası, 540 metrekare alanlı basketbol sahası ve 300 metrekare alanlı voleybol sahası törenle hizmete açıldı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’un da katıldığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sporda marka şehir hedefine emin adımlarla yürüdüklerini söyledi.

Merkezde olduğu gibi sonradan bağlanan tüm ilçelere de spor tesisleri kazandırmak ve 7’den 70’e herkese spor yapma imkanı sunmak için tesisleşme yatırımlarına hız verdiklerini dile getiren Başkan Altepe, “İznik’in kalbindeki Eşrefzade Mahallesi’ne de 3 saha birden kazandırmış oluyoruz. Aynı zamanda İznikspor’un idmanları da yapabildiği tesisler tüm bölge gençliğine hizmet veriyor” dedi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da 2023 gençliğinin bu sahalarda yetişeceğini belirterek, katkıları sebebiyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Açılış kurdelesini kesen Başkan Altepe ve protokol üyeleri daha sonra saha içinde penaltı atışı yaptı.
Kaynak: İHA