İstanbul'da Şehit Olanlar Ve Halep'te Yaşamını Yitirenler İçin Mevlit

Türk Kızılayı Batman Şubesince İstanbul'daki terör saldırısında şehit olanlar ve Halep'te rejim yanlısı teröristlerce katledilenler için Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit okutuldu Batman İl Müftüsü Erhan: 'Birliğimize, beraberliğimize, bütünlüğümüze darbe vurmak isteyen hainlere karşı hep beraber el açıp dualar ettik' Türk Kızılayı Batman Şubesi Başkanı Tezdiğ: 'Nerede bir mazlum ve mağdur varsa Türkiye olarak, Türk Kızılayı olarak onlara sahip çıkmak görevimizdir'.

Türk Kızılayı Batman Şubesince İstanbul'daki terör saldırısında şehit olanlar ve Halep'te rejim yanlısı teröristlerce katledilenler için Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit okutuldu.

Kudret Camisi'nde cuma namazı öncesi Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, üç dilde okunan mevlidin ardından dua ile devam etti.

Program sonrası gazetecilere açıklama yapan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polis ve sivil vatandaşların yanı sıra rejim yanlısı teröristler tarafından Halep'te öldürülenler için Kur'an-ı Kerim ve mevlit okuduklarını, dua ettiklerini söyledi.

Batman halkının programa ilgisinin yoğun olduğunu dile getiren Erhan, şöyle devam etti:

'Hep beraber terörü telin etmek amacıyla cuma namazı öncesi bir araya geldik. Birliğimize, beraberliğimize, bütünlüğümüze darbe vurmak isteyen hainlere karşı hep beraber el açıp dua ettik, Cenabıhakk'ın onları kahretmesini, birliğimizi beraberliğimizi daim etmesi için dua ettik. Ellerimizi, gönüllerimizi ve kalplerimizi açıp birliğimiz, dirliğimiz açısından vatandaşlarımızın kenetlemesi, bir araya gelmesi önemlidir. Cenabıhak birliğimizi, dirliğimizi bozmasın, bu hainleri bir kez daha kahru perişan etsin. İnşallah bu mazlumların umudu olan, memleketimizi hiçbir zaman zaafa uğratamayacaklardır.'

Erhan, İstanbul'daki terör saldırısında şehit olanların yanı sıra rejim yanlısı teröristlerin saldırılarıyla hayatını kaybeden Halepliler için de Kur'an-ı Kerim ve mevlit okuduklarını, dua ettiklerini vurguladı.

- 'Türkiye mazlumların, mağdurların tek güvenli limanıdır'

Türk Kızılayı Batman Şubesi Başkanı Ali Tezdiğ ise 'Onursal başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi Türkiye mazlumların, mağdurların tek güvenli limanıdır. Nerede bir mazlum ve mağdur varsa Türkiye olarak, Türk Kızılayı olarak onlara sahip çıkmak bizim görevimizdir.' dedi.

Vatandaşlardan yapılan yardım çağrılarına kayıtsız kalmamalarını isteyen Tezdiğ, İstanbul’daki terör saldırısından dolayı şehit olan polisler ve vatandaşlar ile Halep’te yaşanan çatışmalarda yaşamını yitirenler için mevlit okuduklarını, dua ettiklerini aktardı. Tezdiğ, 'Şu anda hepimizin bildiği gibi Halep’te ciddi anlamda çatışma ablukası bulunmakta. Umarım bu ablukanın son bulur. Vatandaşlardan da gerekli olan yardımlarını ve dualarını esirgememelerini talep ediyoruz.' dedi.

Batman Valisi Ahmet Deniz'in yanı sıra binlerce kişinin katıldığı program sonunda 5 bin kişiye yiyecek ve içecek ikram edildi.

Kaynak: AA