Ilısu Barajı Ve HES Projesi

Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santral (HES) Projesi Bilim Komitesi 2016 yılının üçüncü saha ziyareti, değerlendirme ve koordinasyon toplantısı yapıldı.

Siirt Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi Toplantı Salonu'nda Siirt Vali Yardımcısı Yunus Koç başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Ilısu Barajı ve HES Projesinden etkilenen yerleşim birimleri için kurulan alt ve üst komisyonlarda görevli, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İzzet Murat ve birçok kamu kurum müdürü ile teknik personel katıldı.

Toplantıda, Ilısu Barajı ve HES Projesinden etkilenen yerleşim birimleri için yapılacak yeni yol güzergahları, gelir iyileştirici olarak yapılacak faaliyetler ele alındı.

Toplantı sonucunda, Ormanardı, Meşelidere, Eğlence, Yokuşbağlar, Kemerli, Kavaközü ve Mişar Ovası'nda yer alan Eruh ilçesine bağlı köyler için Siirt Merkez ilçesine bağlanmak için kullanılacak ve projesi onaylanan yeni yol ile ilgili Ilısu Barajı ve HES Projesinden etkilenen köylerde yaşayan çiftçiler için bilgilendirme toplantılarının yapılmasına karar verildi.

Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) İdaresi gibi tarımsal proje uygulayan kurumların 2017 yılında uygulayacağı projelerde, Ilısu Barajı ve HES Projesinden etkilenen köylerde yaşayan çiftçiler için öncelik tanınması konusunda girişimlerin başlatılmasına karar verildi.

Kaynak: AA