Ihlara Vadisi Beyaza Büründü

Kapadokya'nın incisi Ihlara Vadisi'nde, kar yağışının ardından etkileyici görüntüler oluştu.

Aksaray'daki dünyanın sayılı kanyonlarından Ihlara Vadisi, kar yağışının ardından beyaza büründü.

Güzelyurt ilçesi sınırları içerisinde yer alan Ihlara Vadisi, gece saatlerinde başlayan kar yağışıyla adeta beyaz gelinlik giydi. 18 kilometre uzunluğundaki vadide, ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler için eşsiz manzaralar oluştu.

Ziyaretçilerden Mevlüt Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ihlara'ya Bursa'dan geldiklerini ve çok beğendiklerini söyledi.

Vadiye Belisırma Köyü'nden girdiklerini ve yaklaşık 3 buçuk kilometre yürüdüklerini ifade eden Arslan, 'Çok güzel bir yer burası. Kışın gelip kar altındaki bu manzarayı görmek bizim için muhteşem oldu. Herkese bu muhteşem doğayı görmelerini tavsiye ediyorum.' dedi.

Ihlara Beldesi'nde yaşayan Murat Işıklar ise vadinin yaz kış ayrı güzelliği olduğunu vurgulayarak 'Kışın adeta kartpostallık görüntü ortaya çıkıyor. Yaz kış burası ziyarete açık. Vadinin basamakları kar yağdıktan sonra hemen temizleniyor. Turistler yürüyüş açısından hiçbir sıkıntı yaşamıyor. Ziyaretçilerimiz tarihi kiliseleri ziyaret edip, bu güzel manzaranın fotoğraflarını doya doya çekebilir.' diye konuştu.

- Akarçay'ın yüzeyi buz tuttu

Afyonkarahisar'da hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye kadar düşmesi ve sabaha karşı başlayan kar yağışı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce yaklaşık 45 milyon lira harcanarak çevresi mesire ve yürüyüş alanı haline getirilen Akarçay'ın büyük bölümünün buz tutmasına neden oldu.

Yaklaşık 2,5 kilometre uzunluğa ve ortalama 2 metre derinliğe sahip çayda düzenlenen tekne turları, çayın donması nedeniyle yapılamadı.

- Konya

Öte yandan Şeb-i Arus etkinlikleri dolayısıyla Konya'da bulunan yerli ve yabancı turistler, Mevlana Müzesi ve çevresindeki tarihi mekanları gezerek kar yağışı altında hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çocuklar da aileleriyle oyunlar oynayarak, kar manzarasının keyfini çıkardı.

Kaynak: AA