Fuarcılar 2017'Den Umutlu

ANFAŞ Genel Müdürü Özer: 'Yurt dışında özellikle Avrupa medyasında yapılan bilinçli karalamalarla 2016 yılında çok zarar gördük. 2017 yılında özellikle nisan ve mayıs aylarından sonra bizi daha iyi bir ekonomi ve parlak bir çıkış beklediğine inanıyoruz'

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) Genel Müdürü Murat Özer, temmuz, ağustos ve eylül aylarındaki belirsizliğin Türk ekonomisini zorladığını, 2016'daki olumsuzluklara rağmen 2017'den umutlu olduklarını bildirdi.

ANFAŞ tarafından başlatılan 'Basın ve Sektör Buluşması Toplantısı' Kayseri Ticaret Odası (KTO) toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Burada konuşan Özer, ANFAŞ'ın kuruluş amaçlarından birinin de kış aylarında turizm gelirinin azaldığı dönemlerde Antalya'ya ekonomik katkı sağlamak olduğunu, bu amaçla diğer pek çok fuar şirketinden ayrıldıklarını dile getirdi.

Fuarlara katılan ziyaretçi kalitesini artırmak istediklerini ifade eden Özer, 2016 yılında Türkiye'nin 410 fuarla ekonomiye 1,4 milyar avro katma değer sağladığını, Almanya'nın ise 371 fuarla 23,5 milyar avro katma değer yarattığını anlattı.

2017 yılından umutlu olduklarını vurgulayan Özer, şöyle konuştu:

'2016 yılı Türkiye için çok zor bir yıl oldu. 15 Temmuz darbe girişimi süreci yaşandı. Temmuz, ağustos ve eylül aylarındaki belirsizlik Türk ekonomisini zorladı. Bölgemizde oynanan oyunlar, PKK ve DEAŞ saldırıları, Suriye-Irak'ta yaşananlardan ülke ekonomisi ister istemez olumsuz etkilendi. Yurt dışında özellikle Avrupa medyasında yapılan bilinçli karalamalarla 2016 yılında çok zarar gördük. 2017 yılında özellikle nisan ve mayıs aylarından sonra bizi daha iyi bir ekonomi ve parlak bir çıkış beklediğine inanıyoruz. Tek yapmamız gereken birlikte olmak ve birlikte davranmak. Türkiye'nin kaynakları fazlasıyla hepimize yetecek durumda. Antalya'da biz bu birlikteliği yakaladık inşallah Türkiye genelinde de bu birliktelik yakalanır.'

Özer, Antalya'nın 18-21 Ocak 2017'de Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ile 15-18 Şubat 2017'de Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı'na ev sahipliği yapacağını, bu kapsamdaki yurt dışı ziyaretçi çalışmalarına başladıklarını, bu yıl özellikle Ortadoğu ülkelerine de ziyaretler düzenlediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA