FETÖ'nün Darbe Girişimine İlişkin Ankara'da İkinci İddianame (4)

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin ikinci iddianamede, Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın ifade özetine yer verildi Korgeneral Aksakallı: '(Genelkurmay'dan gelen) Mesaja itibar etmemelerini, ettikleri takdirde hata yapmış olacaklarını ve bu hatanın bedelinin ağır olacağını ifade ettim. Bu şekilde darbe yapıldığını anladım' 'ÖKK Harekat Merkezine gelen darbeci Albay Ümit Bak'a bu yaptıkları hatadan derhal vazgeçmelerini, sonucunun çok ağır olacağını söyleyerek, bir an evvel normale dönmeleri emrini verdim. Bak da önündeki darbe mesaj emirlerini ifade ederek, bu emirlere uyacağını, artık benden emir almayacağını ısrarla tehditli ikazlarıma rağmen Semih Terzi'nin emirlerine uyacağını söyledi' '(Halisdemir'e) Semih Terzi'nin hain olduğunu, darbeci olduğunu belirterek, vatanımız ve milletimiz adına onu 'vurması emri'ni verdim. Bunun sonunda şehadet olduğunu söyleyip, hakkını helal etmesini istedim. Halisdemir de 'Sonuna kadar helal olsun. Baş üstüne komutanım' karşılığını verdi'

Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi, Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) Harekat Merkezini arayarak, Genelkurmay Başkanlığından gelen mesaja itibar etmemelerini istediği, aksi halde hata yapmış olacaklarını ve bu hatanın bedelinin ağır olacağı yönündeki ifadesi iddianameye girdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin ikinci iddianamede, Korgeneral Aksakallı'nın ifade özetine yer verildi.

Buna göre, ÖKK'de 2013'ün ağustos ayından itibaren Özel Kuvvetler Komutanı olarak görev yaptığını belirten Aksakallı, darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz'da, Genelkurmay İkinci Başkanı Yaşar Güler Başkanlığında yapılacak yıllık terörle mücadele toplantısına katılmak için ÖKK Kışlasından öğlen saatlerinde ayrıldığını anlattı. Aksakallı, darbeci Semih Terzi'nin öğlen saatlerinde kendisini arayıp, babasının rahatsızlığını ifade ederek izin talebinde bulunması üzerine o güne planlı Özel Kuvvetler kurye uçağından istifade ederek, gelmesine müsaade ettiğini belirtti.

Aynı gün saat 14.00'de Genelkurmay karargahındaki terörle mücadele toplantısının başladığını, saat 16.00-17.00 arasında Genelkurmay İkinci Başkanı Güler'in önüne bir not bırakılması üzerine Güler'in toplantıdan ayrıldığını bildiren Aksakallı, toplantı sırasında Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar'a bir not iletildiğini, onun da toplantıdan ayrıldığını anlattı.

Aksakallı, ne olduğunu anlamak için toplantıdan çıktığını ve Orgeneral Güler'in Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın yanında olduğunu, ayrıca MİT Müsteşarı ve Müsteşar Yardımcısının da orada bulunduğunu öğrendiğini belirtti.

Yaşananların kendisini şüphelendirdiğini bildiren Aksakallı, aynı katta Mehmet Partigöç ile karşılaştığında, Partigöç'ün yüzünün kıpkırmızı ve çok telaşlı olduğunu, kendisini görünce 'Hasta mısın neyin var?' diyerek üstüne gittiğini, Partigöç'ün ise 'İyiyim, bir şeyim yok' karşılığını verdiğini aktardı.

Toplantının saat 19.00 gibi sona erdiğini belirten Aksakallı, Orgeneral Güler'in, Orgeneral Akar'ın yanında olduğunun söylendiğini, kendisinin de arkadaşının kızının düğününe katılmak üzere karargahtan ayrıldığını bildirdi.

Düğünde askeri protokollere uymayacak şekilde bir düzen bulunduğunu, bu garipliklerin canını sıkması nedeniyle düğünden ayrıldığını belirten Aksakallı, çıkışta gördüğü Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin telefonla bir yeri aramaya çalıştığını ve 'Genelkurmay'a ulaşamıyorum, herhalde siber saldırı mı var? Nedir?' dediğini aktardı.

Aksakallı, sivil araçla orduevinden ayrıldıklarını, anayola yaklaşık 30-40 metre kala siyah bir minibüsün önlerinde durduğunu ve minibüsten inen biri silahlı iki kişinin 'Bizimle geleceksiniz' dediğini belirterek, yaşanan arbedenin ardından olay yerinden uzaklaştıklarını söyledi.

Daha sonra Jandarma Genel Komutanı düğünde olduğu için aynı şeyler ona da olabilir diye aradığını ancak ulaşamadığını belirten Aksakallı, Genelkurmay İkinci Başkanını, Kara Kuvvetleri Komutanını, Genelkurmay Başkanını da aradığını ancak görüşemediğini bildirdi.

Kirazlıdere girişindeki polis noktasına ulaşarak, polislerden içeri kimseyi almamalarını istediğini dile getiren Aksakallı, buradan Özel Kuvvetler Nöbetçi Amiri Yarbay Ümit Koçak'ı arayarak ÖKK'ya gitmek için zırhlı araç ve koruma timi talep ettiğini söyledi.

Özel Kuvvetler Kurmay Başkanı Erdinç Kocayanak'a kışlaya gitmesi ve duruma el koyması, Kurmay Albay Ömer Faruk Bozdemir'e de bütün güvendiği isimleri yanına alarak emir komutayı devralması emrini verdiğini belirten Aksakallı, daha sonra Adana Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş'ı aradığını, durumu sorduğunu, kendisinin de İncirlik'in kritik olduğunu, oraya özellikle dikkat etmesi gerektiğini söylediğini iletti.

- 'Bedelinin ağır olacağını ifade ettim'

ÖKK harekat merkezini arayıp vardiya amiri Mehmet Ali Çelik ile görüştüğünü belirten Aksakallı, Çelik'in Genelkurmay'dan mesaj geldiğini, Özel Kuvvetler Komutanlığına Semih Terzi'nin atandığını söylediğini aktardı.

Çelik'ten mesajı okumasını istediğini ve ardından bu mesajın geçersiz olduğunu bildirdiğini kaydeden Aksakallı, şöyle devam etti:

'Mesaja itibar etmemelerini, ettikleri takdirde hata yapmış olacaklarını ve bu hatanın bedelinin ağır olacağını ifade ettim. Bu şekilde darbe yapıldığını anladım. Çünkü bu saate kadar televizyona bakmamıştım. Bu esnada ÖKK Harekat Merkezine gelen darbeci Albay Ümit Bak'ın telefonu alması üzerine bu yaptıkları hatadan derhal vazgeçmelerini, sonucunun çok ağır olacağını, bir an evvel normale dönmeleri emrini verdim. Darbeci Bak da önündeki darbe mesaj emirlerini ifade ederek, bu emirlere uyacağını, artık benden emir almayacağını ısrarla tehditli ikazlarıma rağmen Semih Terzi'nin emirlerine uyacağını söyledi. Konutumun bulunduğu bölgeden, uçakların alçak uçuş yapması ve Kara Harp Okulu tarafından helikopter sesleri gelmesi üzerine bir süre cam ve kapılardan uzak koridor bölgesinden irtibatları sağladım.'

Zekai Aksakallı, saat 23.35 sularında Selahaddin/Irak bölgesinde görevli 3'üncü Özel Kuvvet Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal'ı arayıp, Semih Terzi'nin sorumluluğundaki Silopi Özel Kuvvetler Harekat Üssü'nde bulunan karargah ve birliklerin emir komutasını alması emrini verdiğini ve onun da gereğini yaptığını anlattı.

Yolda buluştukları zırhlı araç ve koruma timinin spor okulu nizamiyesine ulaştığını, nizamiyeyi açması için konuşmaya çalıştığı yüzbaşının kendisiyle görüşmek istemediğini kaydeden Aksakallı, zırhlı aracın nizamiyeden zorla geçmesi emrini verdiğini, aracın bariyeri geçememesi üzerine zırhlı araca spor okulu nizamiye bölgesinden binmek istediğini söyledi.

Aksakallı, koruma astsubayının nizamiye bölgesine yaya intikalin tehlikeli olabileceğini belirtmesi üzerine zırhlı aracın gelmesini beklemeye karar verdiğini aktardı.

Zırhlı araca nizamiye bölgesinde helikopterden füze ve top ile ateş edildiğini bildiren Aksakallı, koruma timinde bulunan Uzman Çavuş Osman Gül, Koruma Astsubayı Kamil Işın ve darbeci olduğunu sonradan öğrendiği Üsteğmen Mustafa Koyuncu'nun yaralandığını belirtti.

Aksakallı, görüştüğü bir MİT yetkilisinden silah ve mühimmat talebinde bulunduğunu, onun da Cumhurbaşkanlığı Külliyesini korumaya yönelik faaliyette bulunduğunu bildirerek, darbe girişiminin bastırılması için her türlü silah ve mühimmat yardımı yapabileceğini ifade ettiğini aktardı.

Aksakallı, 'Koruma Astsubayım Makbul Uluğ'a Ankara'ya intikal halinde olduğunu öğrendiğim Semih Terzi'yi telefon ile aramasını söyledim. Aramada Semih Terzi'nin, Uluğ'a 'Konuşmalarını anlamıyorum ama sen konuşmaya devam et, anlat anlat' tarzında alaycı cümlelerle cevap verdiğini öğrendim. İkinci kez arattığımda telefon ile görüşmeye çalıştım fakat Semih Terzi, 'Sesinizi duyamıyorum, anlaşılmıyor' gibi beyanlarla telefonu kapattı.' dedi.

Daha sonra televizyon yayınlarına katılarak, durumu ve darbecilere karşı mücadele ettiklerini anlattığını hatırlatan Aksakallı, görev yeri kritik komutanları da arayarak, darbeye karşı beyanda bulunmalarını istediğini bildirdi.

- Halisdemir'e 'vur' talimatı

Aksakallı, saat 00.55'te ÖKK makamında koruma nöbetçiliği görevi yapan Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir ile Koruma Astsubayı Makbul Uluğ vasıtası ile irtibata geçerek ÖKK Karargahı içerisinde darbecilerin başı olan darbeci Albay Ümit Bak ve Yarbay Mehmet Ali Çelik'in ne yaptıklarını sorarak, onları takip etmesini ve fırsat bulursa etkisiz hale getirmesi talimatı verdi.

Halisdemir'in, yaptığı keşif sonucunda Bak'ın odasında bulunduğu ve kapısında silahlı darbecilerin olduğu bilgisini ilettiği, durumun takibi ile ilgili Halisdemir ile 8 defa görüştüklerini beyan eden Aksakallı, Halisdemir'e, fırsatını bulması halinde Bak'ı öldürmesi için talimat verdiğini bildirdi.

Halisdemir'in, yaklaşık 3 yıldır kendisinin koruma astsubayı olarak görev yaptığını ifade eden Aksakallı, Halisdemir'in güvendiği bir asker olduğunu, son görüşmelerinde ona 'Semih Terzi'nin hain olduğunu, darbeci olduğunu, vatanımız ve milletimiz adına onu vurması emrini verdiğini, bunun sonunda şehadet olduğunu söyleyip, hakkını helal etmesini istediğini', Halisdemir'in de 'Sonuna kadar helal olsun. Baş üstüne komutanım' dediğini ve helalleştiklerini anlattı.

- 'Uçakları indirin, ülkeyi felakete götürüyorsunuz'

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil ile darbe girişimi konusunda Diyarbakır'da alınacak tedbirler hususunda görüştüklerini, Eskişehir Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanlığında görevli Tuğgeneral Recep Ünal ile görüşüp 'Uçaklara engel olun, uçakları indirin, ülkeyi felakete götürüyorsunuz' benzeri konuşmalar yaptığını, onun da 'Ben engel olamıyorum, elimden hiçbir şey gelmiyor' dediğini kaydeden Aksakallı, saat 02.16'da darbeci general Semih Terzi'nin, Halisdemir tarafından vurulduğunu ve helikopter ile GATA'ya götürüldüğünü öğrendiğini kaydetti.

GATA Komutanı Korgeneral Ömer Paç'ın Ankara'da olmadığını söylemesi üzerine, GATA Kurmay Başkanı ile irtibata geçerek Terzi ve başta Fatih Şahin olmak üzere refakatinde giden darbecilerin tutuklanması talimatı verdiğini bildiren Aksakallı, Silopi'deki ÖKHÜ Karargahı'nda bulunan görevlilerden Astsubay Cevdet Erdemir'in kendileri ile irtibata geçerek ÖKHÜ Karargahı/Silopi'deki durumu iletmesi üzerine, Terzi'nin buradaki karargahı kontrol altında tutması için bıraktığı Kurmay Başkanı Celal Koca'yı, Tuğgeneral Halil Soysal gelip emir komutayı devralana kadar takip etmesi, gerekirse etkisiz hale getirmesi talimatını verdiğini anlattı.

Hirfanlı'da eğitim görevinde bulunan 37'nci Özel Kuvvetler Tabur personelinin silah ve teçhizatı ile süratle Ankara'ya gelmesi ve Albay Ömer Faruk Bozdemir'in emrine girerek, Özel Kuvvetler Kışlasının darbecilerden temizlenmesini desteklemesi talimatını verdiğini belirten Aksakallı, Genelkurmay İstihbarat Başkanı Mustafa Özsoy'un kendisini arayıp, 'nerede olduğunu sorduğunu, yerini bildirmesini istediğini ve kendisine yardım edebileceğini söylediğini' aktardı.

Ona, 'Benim ne durumda olduğumu kimse bilmezken siz nereden biliyorsunuz' diyerek, telefonu kapattığını söyleyen Aksakallı, bu görüşmenin 23.00-24.00 saatleri arasında olduğunu, normalde Özsoy ile samimiyetlerinin olmadığını, daha doğrusu olumsuz bir diyaloglarının olduğunu belirtti. Şu anda tutuklu bulunan Özsoy'un sözlerinin kendisinde şüphe uyandırdığını dile getiren Aksakallı, Genelkurmay Genel Plan ve Prensipler Başkanı Salih Ulusoy'un da kendisini arayarak, ısrarla nerede olduğunu sorduğunu ve yanına gelmek istediğini belirttiğini kaydetti.

Bunu kabul etmeyerek telefonu kapattığını, bu görüşmenin Özsoy ile görüşmesinden sonra olduğunu, görüşmede Ulusoy'a, 'Başka birisinin evindeyiz. Buraya biz sığmıyoruz, siz ne yapacaksınız' diyerek geçiştirdiğini aktaran Aksakallı, Ulusoy'un da şu anda tutuklu bulunduğuna işaret etti.

- Başbakan Yıldırım ve MİT Müsteşarı Fidan ile temas

Televizyonda açıklama yaptıktan sonra Başbakan Binali Yıldırım ile görüştüğünü, sadece vatandaşın sokağa çıkartılması hususunda konuşmalarının geçtiğini, İçişleri Bakanı ile de Ankara'da darbecilere karşı yapılacak operasyonlarla ilgili koordine ve yetkiyi konuştuklarını ifade eden Aksakallı, darbeci general Semih Terzi ve tabur komutanı Fatih Şahin ile Diyarbakır'dan Ankara'ya gelen Yüzbaşı Ahmet Kemal Yılmaz'ın, timi ile beraber durumu fark ederek Etimesgut Özel Hava Alayı Kışlası'nda darbeci ekipten ayrılıp özel Hava Alay Komutanlığından kendileri ile irtibata geçtiğini anlattı. Ona verdiği, Özel Hava Alay Komutanlığındaki darbeci Albay Ahmet Balaban ve diğer yandaşlarının tutuklanması emrini yerine getirdiğini dile getiren Aksakallı, gece birçok kez MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüştüklerini, durum ile ilgili bildiklerini aktardığını, önceden tahmin ettikleri FETÖ'cü generallerin isimlerini paylaştıklarını söyledi.

- Tutuklama emri

Olaylar başladığı sırada GATA'da yaralı olarak tedavi gören Yarbay Yakup Kutman'a refakat eden 11'inci Özel Kuvvetler Tabur Komutanı Piyade Yarbay Erkan Tokgöz ile irtibata geçerek, Terzi'yi GATA'ya helikopterle götüren Fatih Şahin ve 3 darbeciyi tutuklaması emri verdiğini, onun da bu görevi yerine getirdiğini ifade eden Aksakallı, darbe girişimi sırasında sürekli olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Engin Dinç ile görüşmelerini sürdürdüğünü bildirdi.

Genelkurmay'da bulunan darbe karşıtı koruma personeline, bir grup oluşturmaları ve darbecileri etkisiz hale getirmeleri talimatını verdiğini, bu arada Genelkurmay karargahındaki koruma personeli ile irtibata geçip, darbecilerin etkisiz hale getirilmesi emrini verdiğini, daha sonra kendisi ile irtibata geçen Genelkurmay Başkanından 'uzlaşma yoluyla darbecilerin teslim alınmalarının sağlanması' emrini aldığını belirten Aksakallı, darbecilerin teslim alınması hususunda o sırada albay olan Tuğgeneral Oğuz Tozak'ı görevlendirdiğini, Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük ile bu işi organize ettiklerini söyledi.

Değişik zamanlarda Akıncı Üssünde alıkonulan Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile görüşerek, gelişmeler hakkında bilgi verdiğini bildiren Aksakallı, rehinelerin tutuldukları yerle ilgili bilgiler ve kendilerinin kurtarılması yönünde operasyon talimatı aldığını aktardı.

Ardından Özel Kuvvetler personelini Genelkurmay Başkanlığındaki darbeci grubun kontrolünü sağlanması maksadıyla buraya gönderdiğini ifade eden Aksakallı, ayrıca bazı personeli de Polis Özel Harekat ile müşterek, Kara Kuvvetleri Komutanı, Genelkurmay İkinci Başkanı ve diğer rehin personelin kurtarılması ve Akıncı Üssü'nün kontrolünün sağlanması için görevlendirdiğini belirtti.

Müzakereler sırasında Albay Murat Yiğit ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Nurettin Aydın tarafından rehine personelin darbecilerden sırasıyla alındığını, ilk olarak Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, müteakiben Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Orgeneral Akın Öztürk, Korgeneral Uğur Tarçın, Korgeneral Metin Gürak, Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü, Korgeneral Fikret Erbilgin, Albay Ümit Tatan ve diğer rehine personelin emniyetli bölgeye çekildiğini anlattı.

Aksakallı, 16 Temmuz 2016'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın kendisini arayıp, yanına, Çankaya Köşkü'ne çağırdığını, buraya giderek Genelkurmay Başkanını oradan aldıklarını, konut bölgesine geldikleri ifade etti. Buraya Kuvvet Komutanlarının da geldiğini söyleyen Aksakallı, burada Tümgeneral Mehmet Dişli'nin olmadığını fark etmesi üzerine Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç'i arayarak Dişli'nin yakalanmasını konuştuklarını aktardı.

Aksakallı, 2008'de Kara Kuvvetleri İç Güvenlik Şube Müdürüyken Semih Terzi'yi Kara Kuvvetleri Komutanının Özel Kalem Müdürü olarak tanıdığını belirterek, daha sonra Özel Kuvvetlerde birlikte çalıştıklarını da kaydetti.

- 'Görevden alınmaları için teklifte bulundum'

Özel Kuvvetlerde görevli Semih Terzi ile Tuğgeneral Mehmet Nuri Başol ve Tuğgeneral Mehmet Cengiz Doğan'ın görevden alınması için 2015 Ağustos öncesinde teklifte bulunduğunu aktaran Aksakallı, Terzi dışındakilerin görevden alındığını söyledi. Terzi'nin buradaki görevden alınması için 2015-2016'da iki defa teklifte bulunduğunu, olumsuz sicil ve olumsuz kanaat yazdığını, hatta 5-6 ay önce kendisine Silopi'de 'Dilekçeni yaz, bu birlikten defol git' dediğini anlatan Aksakallı, Terzi'nin FETÖ'cü olduğunu tahmin ettiğini, buna yönelik şüphelerinin bulunduğunu, görevinde çok yetersiz olduğunu bildirdi.

Aksakallı, Semih Terzi'nin olay günü öğleden önce kendisini telefonla aradığı, hatırladığı kadarıyla babasının hasta olduğunu söyleyip izin istediğini belirtti. O akşam kurye uçağının harekat edeceğini ifade eden Aksakallı, çünkü güvenlik nedeniyle akşam uçuşu planlandığını ve Irak'ta görev yapan birliklerin planlı görev değişimine denk gelen bir uçuş olduğunu kaydetti. Ancak Terzi'nin bu durumu kendine göre ayarladığını söyleyen Aksakallı, uçağın normalde Cizre'ye gitmesi gerekirken Diyarbakır'da durdurulduğunu, Terzi'nin Silopi'den helikopterle Diyarbakır'a geçerek, burada bulunan, kendisi gibi darbeci olan Fatih Şahin ve taburuyla Ankara'ya hareket ettiğini vurguladı.

Halisdemir'in mesleğe uzman çavuş olarak 1996-1997'de kendisinin yanında başladığını, Tunceli-Bingöl bölgesinde birlikte operasyonlara katıldıklarını, uzun süredir birlikte çalıştıklarını ifade eden Aksakallı, Halisdemir'i, astsubay olması için kendisinin teşvik ettiğini ve astsubaylık sınavlarına da onunla birlikte 8-9 kişiyi kendisinin götürdüğünü anlattı.

Aksakallı, Ağustos 2013'ten bu yana birliğindeki ve TSK içerisindeki FETÖ yapılanması ile ilgili büyük mücadele vermeye başladıklarını, ancak hiçbir kural tanımayan, teamüllere uymayan atamalarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, Özel Kuvvetlere yapılan kurmay albay atamalarının bunun son örneği olduğunu söyledi.

Kilis'de görevdeyken Kara Kuvvetleri Personel Başkanı Şevki Gençtürk'ün kendisini arayarak, 'Bizim planlamalarımızın dışında FETÖ'cü olarak bildiğimiz Kurmay Albay Fırat Alakuş ile Kurmay Albay Fatih Yarımbaş'ı ÖKK'ya Grup Komutanı olarak atamaya çalıştıklarını, kendisinin buna engel olamadığını, Genelkurmay'ın planladığını' söylediğini belirten Aksakallı, Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu'yu arayarak, çok büyük yanlış yaptığını, bunun hiçbir usul ve kurala uymadığını, bunların FETÖ'cü olduğunu, devlete büyük zarar vereceklerini söylediğini ve kendisini şiddetli şekilde ikaz ettiğini aktardı.

Bu ikazlarına rağmen atamaların gerçekleştirildiğini bildiren Aksakallı, ayrıca nisan veya mayıs 2016'da Kilis'e geldiğinde MİT Müsteşarı ile bu konuyu görüştüklerini belirtti.

Darbe girişimini emperyalist güçlerin uşağı FETÖ/PDY'ye ait Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki yapı tarafından gerçekleştirildiğinden emin olduğunu vurgulayan Aksakallı, söz konusu şüphelilerin cezalandırılmasını istedi.

Aksakallı, FETÖ ile Özel Kuvvetler Komutanı olduğu son 3 yılda emir komuta zinciri içerisinde askeri hiyerarşinin sonuna kadar her türlü mücadeleyi yaptığını, ancak girişimlerinin bir çoğunun inisiyatifleri dışında geliştiğini ve sonuçsuz kaldığını gördüğünü dile getirdi.

Aksakallı, bu konuyla ilgili ihtiyaç duyulursa ek ifade verebileceğini beyan etti.

(Sürecek)
Kaynak: AA