Erciş Köprülü Kavşak Transit Geçişlere Açıldı

Van'ın Erciş ilçesinde yapımı devam eden Erciş Köprülü Kavşak, kısmi olarak transit geçişlere açıldı.

Kavşağın inşaatı nedeniyle ulaşımın Erciş sahil yolundan sağlandığı Van- Ağrı karayolunun transit geçişlere açılması vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

Erciş kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Karayolları Van 11. Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın, köprülü kavşakta inceleme yaptı.

Köprülü kavşağın ilk etabını kısmi olarak açtıklarını belirten Kaymakam Yaşar, şöyle konuştu:

'Bundan sonra Van-Ağrı karayolu inşallah şehir içinden dolaşmadan vatandaşlarımıza direk vereceğiz. 2017 Haziran sonundan itibaren köprülü kavşağımızı tamamıyla bitirmiş olacağız. Emeği geçen başta talimatlarıyla Erciş' e her türlü katkıyı sunan Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, başbakanımıza, milletvekillerimize, bakan yardımcımız Sayın Fatih Çiftci’ye, Karayolları Van 11. Bölge Müdürü Gülhaş ve ekibine teşekkür ederiz. 2017 yılı her açıdan Erciş için iyi ve güzel bir yıl olacak. Vatandaşlarımız için hayırlı ve uğurlu olacak.'

Gülhaş ise, Erciş sanayi farklı seviyeli kavşağının toplam proje bedeli 26 milyon lira olan projenin alt geçit olarak tamamlandığını kaydetti.

Gülhaş, 'Bu gün itibarıyla trafik geçişi vereceğiz. Ancak projemizin tamamı Haziran 2017 sonu itibarıyla tamamlanarak, toplam 26 milyon liralık bedeliyle proje gerçekleşmiş olacaktır. Bağlantı yollarıyla beraber farklı seviyeli kavşağımız Haziran içerisinde tüm işleri bitirerek trafiğe açılacaktır. Erciş TOKİ Kavşağımız trafiğe açılmasıyla daha güvenli daha konforlu can ve mal emniyeti olmak üzere ve daha az egzoz gazı salınımı birlikte emisyondan hava kirliliğinde azalma, yakıttan ve zamandan tasarruf sağlanacaktır.' diye konuştu.

Kaynak: AA