Duterte Singapur'da

Duterte: 'Filipinler olarak farklı din, inanç ve kültürlerin birliğini savunmaya devam edeceğiz' Singapur Cumhurbaşkanı Tan: 'ASEAN'ın kurucularından Singapur ve Filipinler, bölgede istikrar ve huzurun sağlanması vizyonu taşıyor'.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, farklı inanç ve kültürlerin birliğini savunma devam edeceklerini söyledi.

Singapur'u ziyaret eden Duterte, Cumhurbaşkanı Tony Tan ile bir araya gelerek, Güneydoğu Asya Uluslar Birliğinde (ASEAN) istikrar ve güvenlik konusunda fikir alış verişinde bulundu.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Duterte görüşmede, 'Biz farklı din, inanç ve kültürlerin birliğini savunmaya devam edeceğiz. Farklı kültür ve dinler arasında diyalog ve huzurun sağlanması için çabalarımıza hukuki çerçevede devam etmekte kararlıyız.' dedi.

Duterte, Filipinler ile Singapur arasındaki ilişkilerin her zaman güçlü olduğunu vurgulayarak, 'Singapur'da 180 bin Filipinler vatandaşının yaşıyor olması, iki ülke arasındaki bağların güçlü olduğunu gösteriyor. Gelecek yıllarda iki ülke arasında yapılması gereken çok şey var. Bunları hayata geçirmek için sabırsızlanıyoruz.' diye konuştu.

Singapur Cumhurbaşkanı Tony Tan de ASEAN'ın kurucularından Singapur ve Filipinler'in bölgede istikrar ve huzurun sağlanması vizyonunu taşıdığını ifade etti.

Duterte'nin devlet başkanlığına tam destek verdiklerini vurgulayan Tan, 'İki ülke arasında zaten güçlü olan ilişkileri daha da kuvvetlendirmek için çalışacağız.' dedi.

Kaynak: AA