Dört Çeşit Isıtma Yöntemiyle Isınıyorlar

Kayseri’de Anadolu Harikalar Diyarındaki hayvanlar, hava sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar düşmesi üzerine dört çeşit ısıtma yöntemi ile ısıtılıyor.

Dört Çeşit Isıtma Yöntemiyle Isınıyorlar
Kayseri’de geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışının ardından eksi 10 dereceye kadar düşen soğuk hava etkisini hissettiriyor. Anadolu Harikalar Diyarında bulunan hayvanat bahçesindeki sıcak iklim hayvanlarının soğuk havalardan etkilenmemesi için ise hummalı bir çalışma başlatıldı. Hayvanların doğal ısılarını korumak için dört çeşit ısıtma yöntemi kullanılan hayvanat bahçesinde kışlık yem stoğu da yapıldı.

SÜREKLİ TAKİP EDİLİYOR

Hayvanat Bahçesi Müdürü Mehmet Akbaş, "Her hayvanın doğal olarak ısı dereceleri farklıdır. Hayvanat bahçemizde bulunan bazı hayvanların ısı dereceleri eksi 15’lerin altına düştüğü zaman zarar görebiliyor. Bazen de normal 20 derecenin üzerine çıktığı zaman zarar görebiliyor. Değişik hayvan türlerinin doğal ortamdaki ısı değerlerini koruyabilmek için gerekli tedbirlerimizi aldık. Hayvanların normal ısısını takip ediyoruz. Arkadaşlarımız da sürekli kontrol ediyor. Hayvanlarımızı mağdur etmemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Akbaş, "Hayvanat bahçemizde dört çeşit ısıtma sistemi bulunmaktadır. Doğalgazla hayvanat bahçesinde bulunan barınaklara alttan ısıtma yapıyoruz. Üstten de ’fancoil’ sistemiyle ısıtma yapıyoruz. Ayrıca hava perdelerimiz de mevcuttur. Hayvanat bahçesinde dışarıda bulunan hayvanlarımızın da iç barınaklarında ufo ile ısıtmalarını gideriyoruz. Sularının donmaması için onları sürekli ısıtıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA