Doğuda Kış

Bitlis'te kar ve tipi nedeniyle enerji hatlarında oluşan hasar sonucu bir belde, 207 köy ve 191 mezrada elektrik kesintisi yaşandı.

Bitlis'te kar ve tipi nedeniyle bir belde, 207 köy ve 191 mezrada enerji sıkıntısı yaşandığı bildirildi.

Bitlis Van Gölü Elektrik Dağıtım Şirketi'nden (VEDAŞ) yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle elektrik hatlarında hasar meydana geldiği belirtildi.

Bitlis'te etkisini giderek artıran olumsuz hava koşulları yüzünden enerji arzında sıkıntı yaşandığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Uçan çatıların, devrilen direklerin, kopan iletkenlerin ve hatlarımızın üzerine devrilen ağaçların oluşturduğu arızalara can ve mal güvenliği bakımından tehlikeli olanlara öncelik vererek müdahale edilmektedir. Bitlis merkeze bağlı 1 belde, 63 köy ve 15 mezra, Tatvan ilçesinde 3 köy ve 1 mezra, Mutki'de 62 köy ve 46 mezra ve Hizan'da 79 köy ve 129 mezrada enerji arzında sıkıntılar yaşanmaktadır. Arızalara anında müdahale eden ekiplerimiz, kar yağışının kısa sürede yolları ulaşıma kapatması ve ekiplerin arazide can güvenliğinin tehlikede olması nedeniyle özellikle kırsal bölgelerde onarım çalışmalarında ciddi aksamalar oluşmuştur. Sabahın ilk ışıklarından itibaren onarım çalışmalarına başlayan ekiplerimiz, araçla gidebildikleri noktalara intikal etmekte, kalan yolu da kilometrelerce yürüyerek kat etmektedirler. Tüm gayretimize rağmen bazı noktalara ulaşım maalesef sağlanamamaktadır.'

Valilik, belediyeler ve İl Özel İdare ile koordineli çalışan ekiplerin, tüm imkan ve kapasitesi dahilinde enerji sürekliliğini sağlamak için seferber olduğu kaydedilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Halkımızın olumsuz hava koşullarından dolayı elde olmayan nedenlerle oluşabilecek arızalar için, göstereceği anlayışlı yaklaşıma şimdiden teşekkür ederiz.'
Kaynak: AA