Diş Hekimliği'nde Genel Anestezi Ve Sedasyon Altında Diş Tedavisi Arttı

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Diş Hekimliği Uygulama Ve Araştırma Hastanesi 2015 yılında başladığı “anestezi altında diş müdahaleleriyle” diş tedavilerini hızlandırdı. Diş Hekimliği Uygulama Ve Araştırma Hastanesinde 2016 yılında bir yıl öncekine göre daha fazla hasta tedavi edildi.

Diş Hekimliği'nde Genel Anestezi Ve Sedasyon Altında Diş Tedavisi Arttı
Diş hekimliği Fakültesi Anestezi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Evşen Ertem yapılan tedavilerle ilgili şunları söyledi: “Genel anestezi ve sedasyon işlemlerimizi haftanın her günü çocuk diş hekimliği, ağız diş ve çene cerrahisi , dişeti hastalıkları ve tedavisi anabilim dallarıyla koordineli olarak yürütmekteyiz. Pedodonti (çocuk diş hekimliği) anabilim dalına başvuran 1-5 yaş arası:179, 5-12 yaş arası 139 hastanın sedasyonla diş tedavileri yapıldı. Cerrahi kliniğine başvuran hastalara sedasyonla diş çekimi, implant yerleştirilmesi, kist operasyonu, gömülü diş çekimi gibi işlemler yapıldı. Bunun yanı sıra protez hastalarında çeşitli tedavilerde de sedasyon uygulandı.”

Diş hekimliği Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat İnanç Cengiz konuyla ilgili şunları söyledi: “Hastanemizde Ekim 2015 tarihinden itibaren anestezi altında diş müdahalelerine başladık. Merkezimizde 2-70 yaş arası uyum sorunu yaşayan sağlıklı bireylere, fiziksel ve zihinsel engelli hastalara, hipertansiyon, koroner arter hastalığı, şeker hastalığı gibi kronik hastalığı olan bireylere genel anestezi ve/veya sedasyon altında diş çekimi, restoratif tedaviler, implant yerleştirilmesi, kist operasyonları, diş taşı temizliği gibi hizmetler vermekteyiz. Fakültemizin merkez ameliyathanesi ve sedasyon ünitesi, Zonguldak ili ve ilçelerinin yanı sıra Batı Karadeniz bölgesinde sedasyonla dental tedavilerin yapıldığı tek kurum olması münasebetiyle çevre illerden de hasta kabul ediyoruz. Bu bağlamda 2017 yılı içerisinde hasta profili ve sayısını artırmayı hedeflemekteyiz.”
Kaynak: İHA