Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 'Gece Gündüz, Arı Gibi Çalışıyoruz'

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, resmi açılışı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Özvatan Kadın ve Gençlik Merkezi’nin tanıtım programına katıldı. Programda Kayseri ve ilçelerine yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren Başkan Çelik, "şehrimiz ve ilçelerimizi daha da kalkındırmak için hiçbir günü boş geçirmeden arı gibi çalışıyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 'Gece Gündüz, Arı Gibi Çalışıyoruz'
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, tanıtım programının yapılacağı Özvatan Kadın ve Gençlik Merkezi önünde Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, bürokratlar ve Özvatanlılar tarafından çiçeklerle karşılandı. Kadın ve Gençlik Merkezi’ndeki çok amaçlı salonda yapılan programa Başkan Çelik’in yanı sıra AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Tanıtım programı başlamadan önce Özvatanlı kadınlarla sohbet eden Başkan Mustafa Çelik, Kadın ve Gençlik Merkezi’nin faal olarak kullanılması için ilgi göstermelerini istedi ve Büyükşehir Belediyesi olarak her taleplerinde yanlarında olacaklarını belirtti.

Törende konuşan Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, Özvatan ile ilgili talepleri karşılığında kapılarını sonuna kadar açan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Yapılan hizmetlerle Özvatan’ın farklı bir ilçe haline geldiğini dile getiren Demir, Büyükşehir Belediyesi’nin ilgi ve desteğini hiçbir zaman esirgemediğini kaydetti.

"KIŞ, YAZ DEMEDEN İLÇELERDEYİZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de kış, yaz demeden ilçeleri ziyaret ettiklerini ifade ederek soğuk kış gününde sıcacık bir ilgiyle karşılayan Özvatanlılara teşekkür etti.

Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gerçekleştirilen toplu açılış töreni nedeniyle Kadın ve Gençlik Merkezi’nin açılışında Özvatanlılarla bir araya gelemedikleri için böyle bir program düzenlediklerini ifade eden Başkan Çelik, "Aslında açılışlar bahane, asıl olan sizlerle bir arada bulunmak. Yapılan yatırımları yerinde görmek ve sizlerin yeni ihtiyaçlarınızı tespit etmek için buradayız" dedi.

"BİR GÜNÜMÜZ BOŞ GEÇMİYOR"

Bütünşehir yasası olarak da bilinen yeni Büyükşehir Yasası’nın ilçeler için bir milat olduğunu yineleyen ve ilçelerin ihtiyaçlarının nasıl tek tek giderildiğinin görüldüğünü dile getiren Başkan Çelik, "Hem kent merkezinde hem de ilçelerde sizleri daha konforlu ve daha huzurlu bir ortamda yaşatmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bu doğrultuda şehrimizin her bölgesinde yatırım üstüne yatırım yapıyoruz. Son bir yıl içinde 11 ilçemizde kadın ve gençlik merkezi yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Kayseri’de 52 trilyon lira maliyetli Bilim Merkezi yaptık. Kocasinan Bulvarı’nda 80 milyon lira maliyetle köprülü kavşaklar açtık. Sahabiye Kentsel Dönüşüm ve Uzlaşma Ofisi’ni açarak Türkiye’de ses getirecek bir dönüşüm projesinde en önemli safhaya geldik. Beş ayrı okul yaptırarak eğitime de destek olduk ve öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Ulaşımı rahatlatmak için 80 adet otobüs aldık. Siparişini verdiğimiz yüzde yüz yerli tasarım 30 raylı sistem aracını teslim alıyoruz. Tarıma destek olmak için 60 tarım makinesi alarak ilçelerimize dağıttık. Hayvancılığa destek olmak için 203 adet çiğ süt soğutma tankını alarak yine çiftçimizin kullanımına sunduk. Kent merkezinin daha temiz olması için temizlik araçları, ilçelerimizin katı atıklarını taşımak için treyler ve çekiciler aldık. Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi’ni açtık. 800 kişilik modern bir kütüphane yaparak hizmete sunduk. Erciyes’e karlama üniteleri başta olmak üzere yatırımlarımızı sürdürdük. Tüm ilçelerimizde kadın ve gençlik merkezlerinin yanı sıra parklar, mesire alanları, kapalı pazar yerleri, spor sahaları yaptık. Yine tüm ilçelerimizde geniş çaplı bir altyapı hamlesi başlattık. KASKİ 160’dan fazla yerde çalışma yapıyor. Kayseri Kalesi’nde iç kalenin restorasyonuna başladık. Asri mezarlığımızda bir dizi çalışmanın temelini attık. Organik bahçenin temelini attık. Gültepe Bulvarı, Bekir Yıldız Bulvarı gibi şehir trafiğini rahatlatacak çok önemli yatırımlar yapıyoruz. Halkımıza daha iyi hizmet vermek için Beyaz Masa Mobil ve Kent Timi gibi uygulamalarını hayata geçirdik. Daha sayamadığım pek çok yatırım ve hizmetle adeta arı gibi çalışıyoruz. Bakınız şu anda da harika bir tesisin içinde bulunuyoruz. Sadece Özvatan’da değil tüm ilçelerimizde, o ilçelerin prestij binası olabilecek kadın ve gençlik merkezlerini yaptık. İlçelerimize yapılan sadece kadın ve gençlik merkezlerinin yaklaşık maliyeti 40 milyon lirayı buluyor. İlçe belediyelerinin bütçesiyle 10 yılda 20 yılda yapılamayacak yatırımlar Büyükşehir Belediyemiz tarafından hayata geçiriliyor" diye konuştu.

Hem altyapı hem de üst yapı anlamında şehirde ne varsa ilçelerimizde de onun olması için gayret gösterdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, "Önümüzdeki yıl da aynı hızla diğer ilçelerimiz gibi Özvatan’a da yatırım yapmaya devam edeceğiz. 2017 yılının planlamasına başlamış bulunuyoruz. Tüm ilçe belediye başkanlarımızla toplantılar yapıyoruz. Karşılıklı görüşmelerle yapılması gereken yatırımları tespit edip baharla birlikte temelleri atacağız" dedi.

"AYRIM YAPMADAN HİZMET EDİYORUZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, hizmet yaparken asla ayrım yapmadıklarını da belirtti.

Herkesin siyasi görüşüne saygı gösterdiklerini ifade eden Başkan Çelik, "Bizim için kimin hangi partili olduğu önemli değil. Seçimlerden sonra bizim işimiz hizmet etmekti. Rozetimizi çıkardık ve ayrım yapmadan hizmet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Mustafa Çelik, konuşmasının ardından programı takip eden basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Başkan Çelik, daha sonra Kadın ve Gençlik Merkezi içindeki birimleri gezdi. Özvatan Kadın ve Gençlik Merkezi’nde; nikah, düğün, konferans, panel gibi etkinliklerde kullanılabilecek bir adet çok amaçlı salon, 108 kişi kapasiteli dört adet derslik, yüzme havuzu, kadınlar lokali gibi birimler bulunuyor.
Kaynak: İHA