Beyşehir'de Servis Şoförlerine Eğitim

Beyşehir ilçesinde, taşımalı eğitimde görevli öğrenci servis şoförlerine 'İyi dersler şoför amca' Projesi kapsamında eğitim verildi.

Jandarma Genel Komutanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının koordinasyonunda tüm Türkiye'de hayata geçirilen proje çerçevesinde ilçedeki servis sürücüleri eğitimden geçirilirken, kursu başarıyla tamamlayan servis sürücülerine sertifikaları dağıtıldı.

Trafikte sorumluluk hareketi kapsamındaki eğitimde görevli servis şoförlerinin kapasitelerini geliştirmek ve öğrencilere trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak için hazırlanan proje İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen ortak çalışma ile hayata geçirildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonundaki sunumlarda, servis şoförlerine önceki yıllarda yaşanan trafik kazaları ve sebepleri, görüntü ve fotoğraflarla izlettirildi ve uymaları gerekli trafik kuralları, araçlarında bulundurmaları gereken cihazlar, ilk yardım teknikleri, öğrencilere davranış şekilleri gibi konularda eğitim verildi.

Kaynak: AA