Beçin Kazıları Yıl Boyunca Devam Edecek

Muğla’nın Milas ilçesinde Uzunyuva Kutsal Alanı ve Hekatomnos Lahdi ile birlikte Milas’ın UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesindeki iki tarihi alanından biri olan Beçin Ortaçağ Kenti’nin arkeolojik kazılarını sürdüren kazı ekibinin Başkanı Prof. Dr. Kadir Pektaş, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ziyaret etti.

Beçin Kazıları Yıl Boyunca Devam Edecek
Prof. Pektaş, Beçin kazılarının yıl boyunca devam edebilmesi için gerekli altyapının hazırlandığını belirterek, “Bütçemizin elverdiği ölçüde Beçin kazılarını yıl boyunca devam ettirebileceğiz” dedi.

Milas için çok önemli bir gelişme”

Beçin Arkeolojik Kazısı Başkanı Prof. Dr. Kadir Pektaş ve kazı ekibinden Yüksek Lisans Öğrencisi Dilek Çakar, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ziyaret ettiler.

Ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Uzunyuva ve Hekatomnos Lahdi ile birlikte Beçin’in de UNESCO’nun geçici dünya mirası listesinde yeralmasının, Milas’ın tanıtımı için çok büyük bir şans olduğunu belirten Prof. Pektaş, “Milas’tan iki tarihi alanın dünya geçici miras listesinde yer alması Milas için çok önemli bir gelişme. Beçin’in de geçici dünya mirası listesine girmesi, arkeolojik kazı ekibi olarak bize de büyük sorumluluk yüklüyor. Biz de bu sorumluluğun bilincinde kazılarımızı sürdürüyoruz. İklim olarak Milas son derece uygun. Kazıları, yıl boyunca sürdürebilmek mümkün. Biz de bu amaçla gerekli altyapıyı hazırladık. Kazı ekibinin kalacağı, çalışmalarını sürdüreceği mekanları hazırladık. Şimdi, bütçemiz elverdiği ölçüde, yoğun bir şekilde kazı, konservasyon ve restorasyon çalışmalarını sürdüreceğiz” dedi.

“Beçin arkeolojik kazılarına çok büyük bir önem veriyoruz”

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ise, Beçin Arkeolojik Kazı Ekibi Başkanı Prof. Pektaş’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek, “Milas’ta 5 km. mesafede iki tarihi alanın UNESCO’nun dünya geçici miras listesinde yer alması, Milas için gurur verici bir gelişme. Bu, aynı zamanda ilçemizde turizmin gelişmesi için de büyük bir şans. Beçin ile Uzunyuva’nın ‘kalıcı miras listesi’nde yeralması için elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu iki tarihi alanımızın kalıcı listede yeralması için üzerimize düşeni yapalım. Zaten her gittiğimiz yerde, katıldığımız her fuarda Uzunyuva’yı, Hekatomnos Lahdini, Beçin’i tanıtıyoruz. Tanıtım için büyük afişler hazırlattık. En son, Ankara Ege İlleri Fuarı’nda bunları sergiledik. Şimdi bu büyük boy afişleri, 10’uncu İzmir Turizm Fuarı’na götürdük. Beçin arkeolojik kazılarına çok büyük bir önem veriyoruz. Kazıları desteklemek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Kaynak: İHA