'Başkanlık Sistemi' Konulu Konferans Düzenlendi

Adıyaman Barosu tarafından “Başkanlık Sistemi” konulu konferans düzenlendi.

'Başkanlık Sistemi' Konulu Konferans Düzenlendi
Adıyaman Barosu tarafından Belediye Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa Baro Başkanı Mustafa Köroğlu, Doç. Dr. Şule Özsoy Boyunsuz, Eğitim-Sen Adıyaman Şube Başkanı Hasan Basri Yorulmaz, baro üyeleri, sendika üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansa Doç. Dr. Şule Özsoy Boyunsuz, konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Mustafa Köroğlu, “Ülkemizde birden bire gündeme oturan sistem değişikliği buna bağlı olarak anayasa da yapılması düşünülen değişikler ve başkanlık sistemi nedir, ne getirir ne götürür, konularında bilgi ve teorisine güvendiğimiz Doçent Şule Özsoy Boyunsuz bizleri bilgilendirecektir. İnsanlık ve insan haklarından da öte toplumsal yarar için insanlığın hakları için büyük bir mücadele içine girmek durumundadır. Adıyaman Barosu olarak kurulduğu günden bu yana hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve tam demokrasi konusunda vermiş olduğumuz mücadelemizi bundan sonrada devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Doçent Şule Özsoy Boyunsuz tarafından “Başkanlık Sistemiyle” ilgili olarak konferans verildi.

Kaynak: İHA