Başkan Doğan, Sanatçısı Berdan Mardini'yi Makamında Ağırladı

Ünlü ses sanatçısı Berdan Mardini, İzmit Belediye Başkanı Dr .Nevzat Doğan’ı ziyaret etti.

Başkan Doğan, Sanatçısı Berdan Mardini'yi Makamında Ağırladı
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, ünlü ses ve sinema sanatçısı Berdan Mardini’yi makamında ağırlayarak İzmit’teki sanat çalışmalarını konuştu.

Ünlü sanatçının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İzmit Belediye Başkanı Dr .Nevzat Doğan, “Ünlü sanatçımızla şehrimize yeniden kazandırılan Kapanca sokak ve Akçakoca meydanı başta olmak üzere tarihi yerlerimizin film çekimleri için kullanılması ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk. 2009 yılından itibaren şehrimizi turizme hazırlıyoruz. Tarih turizmi noktasında çok önemli bir yeri olan İzmitimiz’de unutulmaya yüz tutmuş, harabeye çevrilmiş yerleri elden geçirerek şehir turizmine kazandırıyoruz. Özellikle Akçakoca Meydanının adeta bir açık hava müzesi haline getirdik. Hem halkımıza ve özellikle çocuklarımıza tarihini öğretiyor, onların geçmişini bilen bireyler olarak yetişmesini istiyoruz. Şehrimizi turizme hazırlıyoruz. Planladığımız projelerimizin tamamlanması halinde İzmit’i tarih ve kültür turizminin merkezi haline getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Başkan Doğan’a hoş sohbeti için teşekkür eden ünlü sanatçı Berdan Mardini ise, “Zaman zaman İzmit’e gelme imkanım oluyor. Her geldiğimde İzmit’i bir öncekinden daha güzel olmuş görüyorum. Özellikle sosyal ve sanat alanlarında yaptığınız tarz çalışmaları ve projeleri yakından takip ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA