Ankara Marka Festivali Gala Gecesi Ve Ödül Töreni

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Ankara Marka Festivali bu yıl, hem konuşmacıları hem de dinleyicileri ile çok önemli bir rekora imza attı. 3 gün boyunca 10 ayrı salonda 132 marka, isim ilham verici konuşmaları yaparken; yaklaşık 15 bin kişi de dinleyici olarak katılım sağladı” dedi.

ATO tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Ankara Festivali’nin kapanış gecesinde, “Ankara’nın Markaları” ve “Ankara’ya Değer Katanlar” teması altında Ankaralı firmalara ödülleri verildi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO Yönetim Kurulu üyeleri, ATO Reklam Marka ve Pazar Geliştirme Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Zafer Hacıosmanoğlu, Koç Grubu, Bilkent Üniversitesi, TAİ, Tekin Acar, TAV gibi Ankara merkezli işletmelerin temsilcilerinin katıldığı galada, sanatçı Sefa Doğanay sahne aldı.

Galada konuşma yapan Gürsel Baran, “Ankara Marka Festivali bu yıl, hem konuşmacıları hem de dinleyicileri ile çok önemli bir rekora imza attı. 3 gün boyunca 10 ayrı salonda 132 marka, isim ilham verici konuşmaları yaparken; yaklaşık 15 bin kişi de dinleyici olarak katılım sağladı. Üniversite öğrencilerine yönelik sertifika programlarına 700 öğrenci katıldı.

Festival boyunca 2 adet sergi, 15 Temmuz’u anlatan 3 adet kitap için imza günü ve bir de markalardan oluşan fuar düzenlendi.

ATO olarak üç ayaklı bir çalışma stratejisi ile hareket ediyoruz. Birincisi, üyeye yönelik hizmet. Bu hizmetin kalitesini yükseltmek öncelikli hedefimiz. İkincisi, Ankara’nın ekonomik ve sosyal gelişiminde pay sahibi olmak. Üçüncüsü de Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için üzerimize düşeni yapmak” diye konuştu.

Türkiye’nin yenilikçi fikirlere önem verdiğini vurgulayan Baran, şunları ifade etti:

“ABD, Japonya, Güney Kore, Almanya, İngiltere gibi büyük ekonomiler küresel markaları ile ekonomilerini geliştirmektedirler. Bizim de ufuk zorlayan, taşıdığımız potansiyeli açığa çıkaracak yeni ve güçlü markalar oluşturmamız gerekiyor. İşte bizi bir araya getiren festivalin bu kıvılcımı yakması en temel amacımızdır.”
Kaynak: İHA