Ankara Marka Festivali

ATO Başkanı Baran: 'Türkiye ekonomisi, markaları ile zenginleşecektir. Fason üretimin yerini markanın katma değeri almalıdır'

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye ekonomisinin markalar ile zenginleşeceğini ifade ederek, 'Fason üretimin yerini markanın katma değeri almalıdır.' dedi.

ATO tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Ankara Marka Festivali'nin kapanış gecesi etkinliği, ATO Congresium'da düzenlendi.

Buran, buradaki konuşmasında, festival kapsamında 3 gün boyunca 10 ayrı salonda ilham verici çeşitli konferanslar verildiğini belirterek, bunlara yaklaşık 15 bin dinleyicinin katıldığını bildirdi.

Öğrencilere yönelik sertifika programlarına 700 üniversite öğrencisinin katıldığını ifade eden Baran, festival boyunca ayrıca 2 sergi, 15 Temmuz'u anlatan üç ayrı kitap için imza günü ve fuar düzenlendiğini dile getirdi.

ATO olarak 'Üyeye yönelik hizmet', 'Ankara'nın ekonomik ve sosyal gelişiminde pay sahibi olmak' ve 'Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşması için üzerlerine düşeni yapmak' stratejileriyle hareket ettiklerini vurgulayan Baran, şöyle devam etti:

'Türkiye ekonomisi, markaları ile zenginleşecektir. Fason üretimin yerini markanın katma değeri almalıdır. Markalarımız dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefimizin kilometre taşlarıdır. Bizim ihracatımızı hızlı bir şekilde artırmak, cari açık meselesini kapatmak için tüm enerjimizle marka konusuna odaklanmamız gerekmektedir. Pırıl pırıl yetişen gençlerimizle, yenilikçi fikirleri olan insanlarımızla, marka üretecek potansiyelimiz çok şükür ki vardır.

Devletimiz de yenilikçi fikirleri destekleyen bir yaklaşım sergilemektedir. ABD, Japonya, Güney Kore, Almanya, İngiltere gibi büyük ekonomiler, küresel markaları ile ekonomilerini geliştirmekteler. Bizim de ufuk zorlayan, taşıdığımız potansiyeli açığa çıkaracak yeni ve güçlü markalar üretmemiz gerekiyor. İşte bizi bir araya getiren festivalin, bu kıvılcımı yakması en temel amacımızdır.'

Baran, Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu dile getirerek, ülkenin yeni markalarla gücüne güç katacağını aktardı.

Törenin sonunda 'Ankara'nın Markaları' ve 'Ankara'ya Değer Katanlar' teması altında bazı firmalara ödülleri verildi.

Kaynak: AA