Ankara'daki Erasmus Toplantısında Erzurum'u Şehirder Temsil Etti

Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı “2016 Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Programı” bilgilendirme toplantısı Ankara’da yapıldı.

Ankara'daki Erasmus Toplantısında Erzurum'u Şehirder Temsil Etti
81 ilin valilikleri tarafından seçilip yönlendirilen ve her ilden bir temsilcinin katıldığı programda “Yetişkin eğitimi nedir, kimler yetişkin eğitiminde görev alabilir, yetişkin eğitiminde Avrupa Birliği Bakanlığı’nın yürüttüğü programlar nelerdir?” gibi sorulara AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı yetkilileri, halk eğitim merkezlerinin, belediyelerin ve valiliklerin belirlediği ve eğitim üzerine çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları temsilcilerine bilgiler verdi.

İlgili toplantıda Erzurum’u Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) temsil etti. ŞEHİRDER adına Ankara’da yapılan toplantıya gençlik komisyonu başkanı Muhammed Emin Kaptan katıldı.

Toplantıda Erasmus+ projesinin dünya ve Türk eğitimi içerisindeki önemi vurgulanırken gerek değişim gerekse yetiştirme programı kapsamında temsilcileri yeni projeler yapılması için gerekli ön hazırlık aşamaları, yapılması gerekenler hakkında tanıtım yapıldı. Toplantıda özellikle Erasmus+ kapsamına dâhil olabilecek örgün eğitim dışında yetişkinleri konu edebilecek projelere açık olduğu bildirildi.

Kaynak: İHA