Aileler Ve Askerler Kışlada Buluştu

Asker ailelerini, çocukları ile askerlik yaptıkları birliklerde buluşturmak amacıyla 57. Topçu Tugay Komutanlığı Gn. Muzaffer Tuğsavul Kışlası’nda “Askerimi ziyarete gidiyorum” projesi gerçekleştirildi. Aileler, erbaş ve erlerin terhis törenine de katıldı.

Aileler Ve Askerler Kışlada Buluştu
57. Topçu Tugay Komutanlığı Gn. Muzaffer Tuğsavul Kışlası’nda asker aileleri, çocuklarıyla askerlik yaptıkları birliklerde bir araya geldi. “Askerimi ziyarete gidiyorum” projesi kapsamında bir araya gelen askerler ve aileleri, kışla tesisleri ve askerlerin yaşam alanlarını gezdi. Erbaş ve erlerin terhis törenine 20 asker ailesinden 48 misafir geldi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, terhis olacak askerler adına Hava Savunma Çavuşu Fatih Demirci konuşma yaptı ve ardından yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı. Daha sonra Tugay Komutanı Albay Ertuğrul Sağlam tarafından askerlere terhis belgeleri verildi ve başarılı olan erbaş ve erlere takdir belgeleri takdim edildi.

"Ne kadar övünseniz azdır"

Törende konuşma yapan Tugay Komutanı Albay Ertuğrul Sağlam terhis olan askerlere hitaben, “Sizler zor koşullarda dahi azimli, fedakar ve cefakar çalışmalarınız ve gösterdiğiniz üstün performansınızla her türlü göreve hazır olduğunuzu gururla ispatladınız. Şimdi göreviniz, sivil hayatınızda bu kazanımlarınızı kullanıp her koşul ve ortamda muhakkak başarılı olarak vatana hizmet etmektir” dedi.

Konuşmasında asker ailelerine de seslenen Sağlam, “Büyük emek ve fedakarlıklarla büyütüp yetiştirdiğiniz dün de ellerine kınalarını yakarak düğün dernek asker ocağına getirdiğiniz evlatlarınız, bugün vatan görevini tamamlamanın gururuyla karşınızda durmaktadırlar. Her biri yeni kahramanlıkların adayı olan evlatlarınızla ne kadar övünseniz azdır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tören geçişi yapıldı ve toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Askerler ve aileleri, büyük gurur yaşadıklarını belirtti.

Kaynak: İHA