Afrika'nın İlk İnsani İHA Koridoru Malavi'de Kuruldu

UNICEF: 'Koridor Nisan 2017'de tam teşekküllü şekilde kullanılmaya başlanacak'.

Malavi'de insansız hava araçlarının (İHA) yardım ulaştırmadaki yararının test edilebilmesi amacıyla insani hava koridoru oluşturuldu.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonundan (UNICEF) yapılan yazılı açıklamada, Malavi hükümeti işbirliğiyle insansız hava araçlarının insani yardım ve kalkınma alanlarındaki potansiyel yararlarının tespiti amacıyla bir insani hava koridoru oluşturulduğu ve İHA'larla test çalışmalarına başlandığı belirtildi.

Açıklamada, 'Afrika'da bir ilk olma özelliği taşıyan koridor Nisan 2017'de tam teşekküllü şekilde kullanılmaya başlanacak. 40 kilometre uzunluğundaki koridorda şu anda fotoğraflama, bağlantı ve taşıma gibi üç alanda testler yapılıyor.' ifadesi kullanıldı.

Malavi Ulaşım ve Kamu İşleri Bakanı Jappie Mhango, konuya ilişkin değerlendirmesinde, ülkesinin yıllardır kuraklık ve sellerle mücadele ettiğini dile getirerek, İHA'ların özellikle yardım taşıma ve veri toplamada önemli olduğunu vurguladı.

UNICEF İnovasyon Ofisi Direktörü Cynthia McCaffrey de 'Test koridorunun kurulması, İHA'ların kalkınma ve insani yardım gibi alanlarda sahip oldukları potansiyelin keşfedilebilmesi için iyi bir fırsat.' dedi.

UNICEF, ilk olarak Mart ayında hayata geçirdiği pilot projeyle Malavi'nin kırsal kesimlerindeki çocukların kan örneklerini HIV testi için hastanelere İHA'larla taşımıştı.

Kaynak: AA