15 Temmuz Sonrası Akıllı Telefonların Satışı Düştü

Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz Darbe Kalkışması sonrası Telefon Bakım Servisi Yetkilisi Fatih Şen, akıllı telefonlar yerine eski tip tuşlu telefon satışında patlama olduğunu söyledi.

15 Temmuz Sonrası Akıllı Telefonların Satışı Düştü
Darbe girişimi sonrası Kırşehirlilerin akıllı telefon yerine eski tip telefon talebinde bulunduğunu anlatan Fatih Şen, talebin çok olması sonrasında eski tip telefon siparişini fazlası ile verdiklerini söyledi.



“Akıllı Telefonların Bakımları da Eski Tip Telefonlara Yöneltti”

Akıllı telefonların tamir ve bakımlarının da zor olmasından dolayı çok tercih edilmediğini kaydeden Fatih Şen, "Kırşehirlilerin genelde eski tip telefon sorduğunu ve aldığını belirten Fatih Şen, “Pazarlamasının yapılması sonrası akıllı telefonların satışların da modeline ve özelliklerine göre artış oldu. Fakat vatandaş, telefonların şarj sürelerinin kısa olması ve bozulması durumunda yan sanayi denilen ürünlerin bulunamaması nedeniyle sorun yaşamaya başladı.

Sorunun çözümü noktasında ise eski tip telefonlar tercih edilmeye vatandaşlar başladı.

” dedi.

“Akıllı telefon tamiri fiyatına eski tip telefon”

Akıllı telefonların tamirleri fiyatına eski tip tuşlu telefon satışı yaptıklarını ifade eden Fatih Şen şöyle konuştu:

“İnternetin hızının arttığı ve neredeyse her evde 4 farklı akıllı cihazın bulunduğunu var sayarsak insanların tuşlu telefon tercih etmemeleri de doğal olur. Ama sosyal medyada yaşanan fake hesap kirliliği de tuşlu telefona talebi arttırdı. Bizler bakım ve tamir servisi olarak elimizde bulunan ürünler dışında tuşlu telefon siparişi ve vermeye başladık.” diye konuştu.

Kaynak: İHA