10. Palto Film Günleri Başlıyor

İsmini aslen Gogol’ün Palto hikayesinden sureten ise düzenlenme aralığı olan kış mevsiminden alan Anadolu Üniversitesi Palto Film Günleri, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi desteğiyle 10’uncu kez Eskişehir’de sinemaseverlerle buluşacak.

10. Palto Film Günleri Başlıyor
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesinin yanı sıra birçok önemli firmanın sponsorluğunda 19 Aralık Pazartesi günü başlayacak olan film günleri kapsamında 13 film Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesi içerisinde bulunan Sinema Anadolu’da sinemaseverlerle buluşacak. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, bu yılın açılış filminin Seren Yüce’nin yönetmenliğini yaptığı ‘Rüzgarda Salınan Nilüfer’ olduğu bildirildi.

Film gösterimi sonrasında Seren Yüce ile de söyleşi gerçekleşeceği, ardından da açılışın Babazula’nın performansıyla coşkuyla kutlanacağı belirtildi.

10. yıla özel 10 Palto afişi

10’uncu yıla özel 10 farklı palto afişinin yapıldığının ifade edildiği açıklamada, “Bu yıl, festivalin görsel tasarımı üstlenen Alametifarika önderliğinde 10 illüstratör Palto’nun 10. yıl projesi için buluştu. Öncelikle 10 film türü seçildi ve örnek bir poster şablonu hazırlandı. Türlerin ruhuna en uygun çizgilere sahip illüstratörlerin marifetli ellerine bırakıldı. Gürbüz Doğan Ekşioğlu - Romantik, Aykut Aydoğdu - Dram, Ethem Onur Bilgiç - Korku, Berat Pekmezci - Polisiye, Yavuz Öztürk - Komedi, Murat Kalkavan - Animasyon, Kaan Bağcı - Gerilim, Pınar Ulus - Müzikal, Aksel Ceylan - Belgesel, Efe Kaptanoğlu - Bilim Kurgu türlerini yorumladı. Posterlerin animasyonunu Cactus Motion, animasyonların ses tasarımını da Filim İşleri yaptı” denildi.

Tüm Filmleri İzlemek İsteyene Palto Kart!

Bağımsız sinema örnekleriyle yılın son zamanlarında Eskişehir’de sinemasal bir alan oluşturan 10. Palto Film Günleri kapsamında bu sene 13 film Eskişehirli sinemaseverlerle buluşacak. Festivalde Yerli Sinema, Cannes Seçkisi, Dünya Festivalleri, Gece Yarısı, Animasyon ve Özel Gösterim kuşakları yer alıyor. Açıklamada şu filmlerin olacağı bildirildi:

“Tarık Akan’ın anısına Maden filminin de gösterileceği festivalde Palto Kart sahipleri, her filmi bir kez olmak üzere istediği seansta izleyebilecek. Bu sene paltonuzu giyip izlemeye gideceğiniz filmlerin listesi ise şöyle: Rüzgarda Salınan Nilüfer (Seren Yüce), Tereddüt (Yeşim Ustaoğlu), Kalandar Soğuğu (Mustafa Kara), Maden (Yavuz Özkan), Elveda Berlin (Fatih Akın), Paterson (Jim Jarmusch), American Honey (Andrea Arnold), Aşıklar Şehri (Damien Chazelle), Karanlık Görev (jee Woon Kim) Olli Maki’nin En Mutlu Günü (Juho Kuosmanen), Ağ (Kim Ki-duk), Kabakçığın Hayatı (Claude Barras) Şeytanın Oğlu (Brad Peyton ).”

PaltoAtölye’de Kimler Var?

Bu yıl 10’uncusu gerçekleşecek Palto Film Günlerinde yapılan atölye çalışmaları kapsamında şu isimlerin yer alacağı bildirildi:

“Geleneksel hale gelen Palto Film Günleri atölye çalışmalarında bu sene Böcek Yapım yönetmenlerinden Ömer Faruk Sorak ‘Film Orkestrasının Şefi’, Mahmut Fazıl Coşkun ise

‘Bir Yönetmenin Serüveni’ atölyesiyle genç sinemaseverlerin ufkunu açacak. ‘Askıda Bilet’ uygulaması ise, seyircilerin herhangi bir seansa bilet alıp gişeye, yani askıya bırakması ile gerçekleşiyor. Ekonomik zorluk çeken sinemaseverler gişeden biletlerini ücretsiz olarak temin ediyor. ‘Askıda Bilet’ uygulaması ile Palto Film Günleri ‘...rağmen sinema’ diyenlere selam duruyor.”
Kaynak: İHA