Yıldırım'da Sokak Hayvanları Sahipsiz Değil

Yıldırım Belediyesi, çetin kış şartlarında sokak hayvanlarını unutmadı.

Yıldırım'da Sokak Hayvanları Sahipsiz Değil
Belediye Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kuş ve kedi evlerinin yanı sıra toplam 78 kedi evi, 3 otomatik yemlik, 6 metal yemlik ve 22 su odağı ilçenin muhtelif yerlerine yerleştirdi. Sokaklarda başı boş gezen hayvanlar toplandıktan sonra Yıldırım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Cumalıkızık’taki Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’nde bakımları yapılıyor. Uzman veterinerler tarafından; iç, dış, parazit ve kuduz aşıları yapılan hayvanların ayrıca kısırlaştırma işlemleri de tamamlanıyor. Merkezde 2016 yılının başından itibaren 742 hayvan sahiplendirildi. Aynı süre içerisinde 3 bin 496 hayvan tedavi edilirken bin 675 hayvana da antiparaziter aşı yapıldı.

Bilhassa soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarına karşı daha hassas olunması gerektiğini belirten Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Barınaktaki hayvanların yanı sıra sokakta yaşayan hayvanların da beslenmesi hem yaz hem de kış aylarında öncelikli çalışmalarımız arasında yer alıyor. Belediye olarak sadece bizim çalışmalarımız yeterli değil. Bu noktada vatandaşlarımız da önemli görevler düşüyor.

Evlerindeki ekmek ve yemeklerin kalanlarını çöpe atmasınlar. Sokak hayvanlarının ulaşabilecekleri noktalara bıraksınlar. Sokak hayvanlarının, yabani hayvanların beslenmesi için vakıflar kuran bir medeniyetin mirasçıları olan bizler, hayvanların korunması için birlikte çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

Edebali, ayrıca aşıları ve bakımları yapılmış yavru ya da yetişkin hayvanları tamamen ücretsiz olarak sahiplenmek isteyen isteyenlere Cumalıkızık Mahallesi’ndeki Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi tarafından her türlü desteğin sağlanacağını da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA