Vietnam Savaşı'nın Sembol İsmi Beşiktaş Şehitlerini Andı

Vietnam Savaşı’nın simgesi, UNESCO İyi Niyet Elçisi Kim Phuc, ünlü sanatçı Zülfü Livaneli ile birlikte Beşiktaş’da terör saldırısının gerçekleştiği yerde şehitleri andı. Patlamanın olduğu alana karanfiller bırakan Zülfü Livaneli, "2016 çok acılı bir yıl oldu. Diliyorum ki 2017 yılı bizim ulus olarak daha çok kenetlendiğimiz, bütün mezhep ve etnik farklılıklarını geride bırakıp birbirimize sarıldığımız bir yıl olsun" derken, Phuc ise, "Burada bulunmak büyük bir onur" diye konuştu.

Ünlü sanatçı Zülfü Livaneli, Vietnam savaşının simgesi; UNESCO İyi Niyet Elçisi Kim Phuc ile birlikte Beşiktaş’ta Şehitler Tepesi’ne gelerek şehitleri andı. Saldırının gerçekleştiği yere karanfiller bırakan Zülfü Livaneli ve Kim Phuc ile beraberindekiler şehitler için dua etti.

Kim Phuc’un Vietnam Savaşı’nın sembolü olduğunu belirten Zülfü Livaneli, "Bütün dünyada sembol bir isim. Bütün dünya zaten onu tanıyor, biliyor. O resim de meşhur. Sağ olsun davetimizi kırmadı. Kim Phuc benim UNESCO’dan arkadaşım. UNESCO iyi Niyet Elçisi ve bütün dünyada çocuklar ölmesin, savaşlar olmasın, gençler toprağa düşmesin diye hayatını buna adamış bir insan. Dünkü sempozyumda konuştu.

Dedi ki ben şaslıydım ama diğer çocuklar kurtulamadı" dedi.



"2016 çok acılı bir yıl oldu"

2016’nın Türkiye için zor bir yıl olduğuna dikkat çeken Livaneli, "Biz de bugün burada toprağa düşen gençlerimizi, sivillerimizi, polislerimizi, şehitlerimizi anmak için onlara saygımızı sunmak için buradayız. Kalbimizin gözyaşlarına bugün gökyüzü de eşlik ediyor. 2016 çok acılı bir yıl oldu. Çok kaybımız, şehidimiz oldu. Diliyorum ki 2017 yılı bizim ulus olarak daha çok kenetlendiğimiz, bütün mezhep ve etnik farklılıklarını geride bırakıp birbirimize sarıldığımız bir yıl olsun. Türkiye’ye barış ve huzur gelsin, acılarımız son bulsun" ifadelerini kullandı.

"Burada bulunmak büyük bir onur"

UNESCO İyi Niyet Elçisi Kim Phuc ise, "Burada bulunmak büyük bir onur. Burada birkaç gün için şehit düşen kahramanlar için kalbimin derinliklerinden saygı sunmak üzere burada bulunuyorum. Bütün şehitlerin ailelerine kalbimin derinliklerinden dua ediyorum. Kalanlara ve onları sevenlere şunu söylüyoruz ki bu ülke onları seviyor. Dualarımız onlarla birlikte" diye konuştu.

Kaynak: İHA