Van'da Gebe Okulu Açıldı

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 'Sağlıklı Anneler, Sağlıklı Nesiller' projesi kapsamında gebe okulu açıldı.

Van'da Gebe Okulu Açıldı
Hastanenin kadın doğum biriminde açılan okulda, doğuma hazırlık ile doğru nefes alma çalışmaları eğitimi verilecek.

Tıbbi Hizmetler Başkanı Şevki Konür, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu okulun anne adayları için çok yararlı olacağına dikkat çekti.

Konür, 'Bu okulumuz, gebelikle ilgili anneleri bilgilendirmek, gelişebilecek herhangi bir sıkıntıda ve hastalıkta ne yapacağını bilmesi, doğum sonrasında çocuğunu emzirmesi, hem gebelik hem de gebelik sonrası vereceğimiz bilgiler anne adaylarına ışık olacak. Amacımız gebe kadınların daha iyi bir gebelik dönemi geçirmeleri, daha iyi bir doğum ve bebek takibi yaparak sağlıklı bir yol izlemek.' diye konuştu.

Bölgenin, ilin doğum oranının yüksek olduğu bir yer olduğunu ifade eden Konür, konuşmasına şöyle devam etti:

'2015 yılının rakamlarına göre çoğu Van'a ait ve çevre illerden gelen 20 binin üzerinde doğum sayısı var. İlimiz ikinci sağlık merkezi konumunda olduğu için dışarıdan gelen riskli bebeklerin takipleri burada yapılıyor. Muhtemelen bu sene doğum oranları geçen seneye göre daha fazla olacaktır. Bizim önem verdiğimiz hususlardan bir tanesi de gebe okuludur. Gebelik süreci her ne kadar fizyolojik bir süreç olsa da bir çok patolojik sebebi içinde barındırabiliyor. Bunlarla ilgili gebelerin bilgi sahibi olması gerekiyor.'

Bilinen yanlışları önlemek amacıyla kadınlara eğitim vereceklerini dile getiren eğitim hemşiresi Şeyma Irmaksever, okulumuzun kadrosunda fizyoterapist, spor hekimi, kadın doğum uzmanı, çocuk uzmanı ve eğitim hemşiresi kadrolarının olduğunu belirtti.

Irmaksever, gebe okulunda 3 haftalık program kapsamında, haftada 2 gün, 2 saat ücretsiz eğitim vereceklerini ve bu amaçla anneleri bilinçlendireceklerini bildirdi.

Kaynak: AA