TFF'den Şehit Ailelerine Destek

Federasyon İstanbul'daki terör saldırısında şehit düşen vatandaşların aileleri ve yaralananlar için 3 milyon liralık bağış yapıldı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: 'Bütün terör saldırıları karşısında Türk milleti birlik ve beraberliğini daha da güçlü kılarak, teröre aslında en güzel yanıtı vermiş durumda. Bugün de 79 milyon vatandaşımız birlik ve beraberlik içerisinde terörü lanetliyor ve şehitler tepesinin boş olmadığını tüm dünyaya gösteriyoruz' TFF Başkanı Demirören: 'Futbol ailesi olarak omuz omuza terör örgütüne, Türkiye'ye karşı yapılacak her türlü hain saldırıya karşı birlik ve beraberlik içinde olduğumuzun örneklerini o günden beri gösteriyoruz'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 'Bütün terör saldırıları karşısında Türk milleti birlik ve beraberliğini daha da güçlü kılarak, teröre aslında en güzel yanıtı vermiş durumda. Bugün de 79 milyon vatandaşımız birlik ve beraberlik içerisinde terörü lanetliyor ve şehitler tepesinin boş olmadığını tüm dünyaya gösteriyoruz.' dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından, İstanbul'daki terör saldırısında şehit olanların aileleri ve yaralananlar için 3 milyon lira bağışlandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığındaki programa, Bakan Kaya, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda, İstanbul'daki terör saldırısında şehit düşen vatandaşların aileleri ve yaralananlar için TFF tarafından toplanan 3 milyon liralık yardımın bakanlığın açtığı banka hesabına yatırıldığı açıklandı.

Bakan Kaya, İstanbul'daki terör saldırısında 44 vatandaşın şehit düştüğünü ve yaralılar olduğunu hatırlattı. Terör saldırısının milletin birlik ve beraberliğine yapılan hain bir saldırı olduğunu dile getiren Kaya, millete başsağlığı diledi.

Terörün çirkin yüzünü emniyet güçlerine karşı gösterdiğini, terörü şiddetle kınadığını ifade eden Kaya, milletin birlik ve beraberliğine yapılan bu saldırının, başka güç odaklarının da bu işin içinde olduğunu gösterdiğine işaret etti.

Kaya, '15 Temmuz'da millete karşı yapılan saldırıyı Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla bu yüce millet def etmişti. O günden beri de Türk milleti gerçekten yeni bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi vermekte. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı milli seferberlik, milletimizin bütün fertlerinde yankı buldu.' diye konuştu.

Devlet ve millet olarak her zaman şehitlerin yakınlarına sahip çıkıldığını aktaran Kaya, 'Bütün terör saldırıları karşısında Türk milleti birlik ve beraberliğini daha da güçlü kılarak teröre aslında en güzel yanıtı vermiş durumda. Bugün de 79 milyon vatandaşımız birlik ve beraberlik içerisinde terörü lanetliyor ve şehitler tepesinin boş olmadığını tüm dünyaya gösteriyoruz. Allah'ın izniyle bizim birlik ve beraberliğimiz sürdüğü sürece hiçbir terör örgütü amacına ulaşamayacaktır. Terörle mücadelemiz de devlet, millet olarak kararlılıkla devam edecektir.' dedi.

TFF Başkanı Demirören ve yönetim kurulu üyelerine, verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Kaya, şehitlere rahmet, yaralılara şifa diledi.

- 'Bu ülke bölünmeyecek, bu ülkeyi bölemeyecekler'

TFF Başkanı Demirören de Beşiktaş stadının çevresinde yapılan saldırıların toplumu üzdüğünü söyledi. Demirören, 'Futbol ailesi olarak omuz omuza, terör örgütüne, Türkiye'ye karşı yapılacak her türlü hain saldırıya karşı birlik ve beraberlik içinde olduğumuzun örneklerini o günden beri gösteriyoruz. Bunun son olmasını diliyoruz. Bu ülke bölünmeyecek, bu ülkeyi bölemeyecekler.' şeklinde konuştu.

Birlik ve beraberlik mesajı veren Demirören, TFF olarak şehitlerin ailelerine katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Olaydan hemen sonra yönetim kurulunun şehit ailelerine 3 milyon lira bağışlama kararı aldığını aktaran Demirören, 'İnanıyorum ki bizden sonra kulüplerimiz, diğer sivil toplum kuruluşları da ekibe katılarak, şehit ailelerine yardımcı olacaktır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bir an evvel iyileşmelerini diliyoruz. Tek bayrak, tek ülke olarak da bu işe devam edeceğiz.' açıklamasında bulundu.
Kaynak: AA