Taşımalı Eğitim Kapsamında Öğrenci Taşıyan Servis Şoförlerine 'Sürücü Eğitimi'

Edirne’de, taşımalı eğitim kapsamında öğrenci taşıyan servis şoförlerine “Sürücü eğitimi” verildi.

Taşımalı Eğitim Kapsamında Öğrenci Taşıyan Servis Şoförlerine 'Sürücü Eğitimi'
Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı işbirliğinde, 2016-2017 eğitim öğretim yılında Merkez ve ilçelerde de, taşımalı eğitim kapsamında olan öğrencileri taşıyan servis şoförlerine yönelik olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonunda sürücü eğitimi verildi.

Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda saat 9.30’da başlayan eğitimde Trafik Güvenliği, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde Şoförlerin Sorumlulukları, Servis Araçları Yönetmeliği Eğitimi, Çalışma Esasları ve Taşımacının Yükümlülükleri, Taşımalı Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği ile Karayolları Trafik Yönetmeliğinin İlgili Hususlarına göre sürücülerin uyacağı kurallar hakkında servis şoförlere yönelik olarak İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından görevlendirilen konularında uzman personeller tarafından eğitimler verildi.

Eğitim sırasında taşımalı araç şoförlerinin soruları alınarak, oluşabilecek olumsuzlukların nasıl giderileceği hususunda bilgilendirmeler yapıldı. Sürücü eğitimi dilek ve temennilerin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA