Suriyeli Üniversite Öğrencileri Halep'teki Kardeşleri İçin Dua Etti

Niğde’de Ömer Halisdemir Üniversitesinde öğrenim gören Suriyeli öğrenciler Halep’teki katliamların durması için dua ettiler.

Suriyeli Üniversite Öğrencileri Halep'teki Kardeşleri İçin Dua Etti
Ömer Halisdemir Meydanı’nda toplanan 30 Suriyeli üniversite öğrencisi ülkelerinde bulunan Halep kentindeki kardeşleri için Suriye ve Türk bayrakları açarak ülkeleri için dua ettiler.

Suriyeli öğrencilere Türkiye Gençlik Vakfı Niğde İl Temsilcisi Burak Yaşar ve Niğde Gençlik Merkezi çalışanları ve üyeleri eşlik etti.

Ömer Halisdemir Meydanı’nda bir süre sessiz kalarak Halep’teki katliamlara tepki gösteren öğrenciler daha sonra ülkelerindeki katliamların ve zulümün son bulması için dua ettiler. Dua ettikten sonra grup adına açıklama yapan Suriyeli üniversite öğrencisi Abdurrahman Züvekli, Halep’teki katliamı unutmamalarını söyledi.

Züvekli, “Halep’teki zulüm ve katliamlardan dolayı onlarla bir olduğumuzu göstermek için bugün burada toplandık. Bu soğuklarda Halep’teki arkadaşlarımızı ve kardeşlerimizi de hatırlamak için bir araya geldik. Allah razı olsun TÜGVA, Gençlik merkezi ve bizim Suriyeli öğrenci arkadaşlarımız bizi tek bırakmadılar. Halep için herkesin dua etmemiz gerekiyor. Oradaki kardeşlerimiz ölüyor, onları kurtarmak istiyorsak Allaha dua etmelerini istiyoruz başka bir şey istemiyoruz.’’ dedi.

Kaynak: İHA