'Sonu Olmayan Bu Çıkmaz Sokaktan Dönün'

Tunceli Valisi Kaymak: 'İstanbul'da da bizim çocuklarımız şehit oldu, burada da memleketin çocuklarını dağa çıkarıp öldürtüyorlar. Onun için sonu olmayan bu çıkmaz sokaktan gelin dönün' 'Vatandaşımız da artık bu gerçeği gördü. Örgütün şu an desteği bitmiş durumda. İnşallah hep beraber el ele verirsek ülkemiz daha güzel günlere gelecektir' 'Vatandaşımızdan tek isteğimiz, devletine sahip çıksın, verdiğimiz mücadelede bizi yalnız bırakmasın'

Tunceli Valisi Osman Kaymak, teröristlere teslim olmaları çağrısında bulunarak, 'İstanbul'da da bizim çocuklarımız şehit oldu, burada da memleketin çocuklarını dağa çıkarıp öldürtüyorlar. Onun için sonu olmayan bu çıkmaz sokaktan gelin dönün.' dedi.

Vali Kaymak, kentte kar yağışının ardından merkeze bağlı Başakçılar grup köy yolunda, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri ekiplerince yürütülen karla mücadele çalışmalarını inceledi.

Bir kar savurma aracına binerek denetimlerde bulunan Kaymak, incelemeler sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, ilde kardan kapanan köy yollarını açmak için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.

Her ilçede ekiplerin bulunduğunu anlatan Kaymak, 'Tipi ve kar devam ederken yoğun şekilde çalışmıyoruz ama tipi durduğunda kar küreme çalışmalarımıza 24 saat gece gündüz demeden devam ediyoruz. Karda kışta vatandaşlarımızı yolsuz bırakmadıkları, yollarını açtıkları için ekiplerimize teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Kar yağışının bereket olduğunu ifade eden Kaymak, 'Tunceli, bölgede hayvancılık açısından çok önemli bir il. 500-600 bin küçükbaş hayvan var. Koyun sürülerinin yaz aylarında rahat beslenebilmesi için karın çok yağması önemli. Fakat ilimizde kar yağışından ötürü afet anlamında durum yok.' dedi.

Kaymak, karla mücadele çalışmaları planını en çok asılsız ihbarların bozduğunu kaydederek, 'Hasta olmadığı halde hasta ihbarı yapılıyor. Acil durum olmadığı halde ekipleri köye çağırmak için asılsız ihbarlarda bulunulup çalışma düzeni bozuluyor ve vatandaşlar mağdur oluyor. Asılsız ihbarda bulunanlar hakkında yasal işlem yapacağız. Bu konuda vatandaşlarımızı yardımcı olmaya çağırıyorum.' ifadelerini kullandı.

Kar yağışı nedeniyle 3 ilçe, bir belde merkezi ve bazı köylere elektrik verilemediğini belirten Kaymak, şöyle devam etti:

'Elektrik kesintileri ilimizde ciddi sorun. Elektrik altyapımızda sıkıntılar var. Bununla ilgili sürekli TEAŞ ve FEDAŞ ile görüşüyoruz. Altyapının yenilenmesi için çalışmalar yürütülüyor ama maalesef kar, fırtına olduğu zaman ne kadar dikkat etseniz de bu tür arızalar oluyor. Arızaların giderilmesi için arkadaşlarımız yoğun şekilde çalışıyor. Şu an öyle çok ciddi, hayatı etkileyecek bir arıza olduğunu düşünmüyorum. Arızaları kısa zamanda gidereceğimizi düşünüyorum.'

Vali Kaymak, Doluküp köyünde de evinde ziyaret ettiği vatandaşların sorunlarını dinledi. Burada kar yağışından köyde elektrik olmadığını öğrenen Kaymak, ilgililere arızının bir an önce giderilmesi talimatını verdi.

- 'Devlet her zaman vatandaşın yanında'

Kaymak, buradaki konuşmasında da Tunceli'de vatandaşın huzuru ve mutluluğu için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayarak, 'Ümit ederim köylümüz, vatandaşımız hakkettiği hizmetlere daha hızlı kavuşur. Vatandaşımızdan tek isteğimiz, devletine sahip çıksın, verdiğimiz mücadelede bizi yalnız bırakmasın. Halkımızın terör sıkıntısı ve baskısı altında olduğunu düşünüyoruz. Onları örgütün baskısından kurtarmak için de yoğun şekilde çalışmalarımız devam ediyor.' dedi.

Devletin her zaman vatandaşın yanında olduğunu anlatan Kaymak, şunları kaydetti:

'Bu kadar kendini hizmetleriyle ortaya koyan bir devlete karşı olup da sonu belli olmayan bir mücadele için insanları dağa çıkaranlara acıyorum. İnsanları, vatandaşın çocuklarını dağlara çıkarıp onları heder ediyorlar. En son Kutuderesi'ndeki operasyonda 13-14 yaşındaki çocukları dağa çıkardıklarını gördük. Bunlar memleketin çocukları ve uçaklarla atılan bombalarla öldürüldü. Yani kendileri daha güvenli yerlere geçiyorlar, çocukları öldürüyorlar. İstanbul'da da bizim çocuklarımız şehit oldu, burada da memleketin çocuklarını dağa çıkarıp öldürtüyorlar. Onun için sonu olmayan bu çıkmaz sokaktan gelin dönün. Vatandaşımız da artık bu gerçeği gördü. Gerçekten de örgütün şu an desteği bitmiş durumda. İnşallah hep beraber el ele verirsek ülkemiz daha güzel günlere gelecektir.'

Ziyaret ve incelemeler sonrası kent merkezine dönen Kaymak'a, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım da eşlik etti.
Kaynak: AA