Siirt'te Genç Girişimciler Sertifikalarını Aldı

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, 'uygulamalı girişimcilik eğitimi' kursunu başarıyla tamamlayan genç girişimcilere sertifikalarını verdi.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve KOSGEB işbirliği ile gerçekleştirilen kursu başarıyla bitiren girişimciler için sertifika töreni düzenlendi.

Siirt Ticaret Odasında düzenlenen törenin açılışında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, ekonomik anlamda iş, aş sağlayan toplantılara katılmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, girişimcilerin sosyal ve ekonomik anlamda yatırım yapmalarını istedi.

Girişimcilik belgesinin ufak bir kıvılcımla ekonomik anlamda büyük bir yangına vesile olmasını dileyen Vali Tutulmaz, devlet tarafından büyük destek ve krediler verilen girişimcilerin bu krediyi doğru alanda kullanmaları gerektiğini tavsiye etti.

Terörün bu ülkenin gündeminden tamamen çıkarılacağını belirten Tutulmaz, terörü hep birlikte halkın da desteği ile bertaraf edeceklerini aktardı. Siirt dışında yaşayan iş adamlarına da seslenerek Tutulmaz, Siirt’te yatırım yapma çağrısında bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından kursu başarıyla bitirenlere, Tutulmaz ve protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi.

Sertifika alanlar, KOSGEB’in yeni iş kuranlara verdiği 50 bin TL'ye kadar hibe ve 100 bin TL’ye kadar faizsiz krediye başvuru hakkı kazandı.

Program, ülkenin resmi ihracat teşvik kuruluşu olan Türk Eximbank ile Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından Siirt'te bulunan ihracatçılara yönelik olarak 'Kredi ve Sigorta Bilgilendirme Semineri' ile devam etti.

Vali Tutulmaz daha sonra Ticaret Sanayi Odası Başkanlığını ziyaret ederek, Başkan Vekili Nedim Kuzu'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA