Şehit Astsubay Halisdemir'in Adı Parkta Yaşatılacak

Kastamonu’nun Seydiler ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in adı bir parka verildi.

Şehit Astsubay Halisdemir'in Adı Parkta Yaşatılacak
Seydiler Belediyesi, Belediye Meclis Toplantısında Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Şahin’in talebi üzerine FETÖ’nün darbe girişiminde şehit düşen Ömer Halisdemir’in adının ilçe merkezindeki parka verilmesi maddesi karara bağlandı. Bu karar doğrultusunda darbe girişiminin seyrini değiştiren isimlerden biri olarak gösterilen Şehit Ömer Halisdemir’in adı, ilçedeki Merkez Mahallesi’nde yer alan parka verildi.

Parka Şehit Ömer Halisdemir’in adını verdiklerini ve tabelayı da astıklarını söyleyen Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Şahin, darbe girişimine karşı gelerek vatan hainlerine ilk kurşunu sıkanlardan olan Halisdemir’in adını yaşatmak amacıyla böyle bir karar aldıklarını ifade ederek, “15 Temmuz’daki darbe girişiminin başarısız olmasında büyük payı olan şehit Halisdemir’in ismi asla unutulmayacak ve nesilden nesile bir destan olarak anılacak” dedi.

Halisdemir’in ismini ilçedeki bir parka vermeyi kararlaştırdıklarını anımsatan Şahin, “Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, ailesi başta olmak üzere tüm milletimize başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA