Ortaokul Öğrencileri 'Kan Ver Can Ver' Dediler

İMKB Müşir Zeki Paşa Ortaokulu Öğrencileri “Kan Ver Can Ver” sloganıyla hazırladıkları proje ile okullarında kulüp kurdular.

Ortaokul Öğrencileri 'Kan Ver Can Ver' Dediler
Proje, Sağlık Bakanlığı, Kızılay ve Millî Eğitim Bakanlığının Avrupa Birliği tarafından finans desteği ile geleceğin kan bağışçılarının kazanımı ve kan bağışının öneminin bilincini hedefliyor. Kulüp üyeleri danışman öğretmen Mehmet Hulisi Dalgıç ile birlikte İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün’ü makamında ziyaret ettiler. Kulüp üyeleri ile bir süre sohbet eden Gün, kendisinin de gönüllü bir kan bağışçısı olduğunu, kan bağışı kampanyasını İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak desteklediğini, 23 Nisan haftasında İMKB Müşir Zeki Paşa Ortaokulunda gerçekleştirecekleri kan bağışına katılacağını, velilere ve eğitim camiasına çağrı yapacağını ifade ederek bu işin bir karşılık beklemeden yapılması gerektiğini, kulüp tarafından oluşturulan facebook sayfasının da etkili olacağını belirtti.

Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, öğretmenlerine ve öğrencilere teşekkür ederek, bu ve bunun gibi yararlı çalışmalarının devam etmesi gerektiğini belirterek öğrencilere çeşitli ikramlarda bulundu.
Kaynak: İHA