Öğrencilerden İnsan Hakları Sergisi

Bartın Anadolu İmam Hatip Lisesi Felsefe Kulübü ile Bartın Güzel Sanatlar Lisesi Resim bölümü öğrencileri tarafından insan hakları görsel ürünler sergisi açıldı.

Öğrencilerden İnsan Hakları Sergisi
İki okul öğrencilerinin hazır bulunduğu serginin açılışında İnsan Haklarına vurgu yapan Bartın Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü Recep Açıkgöz, “İnsan hakları, insanlar arasında ırk, din, renk, yaş ve cinsiyet ayrımı yapmadan sevgi, saygı, kardeşlik, dostluk gibi duyguları geliştirmeyi öngören hakların tümüdür. İnsan haklarının korunup geliştirilmesi, bireylere onurlu bir yaşamın tüm koşullarını sağlaması yönüyle kamu düzeninin, huzurun ve esenliğin teminatıdır" dedi.

Akgün ayrıca konuşmasında iki okul öğrencilerinin hazırladıkları ürünlerin duyarlılığı artırması bakımından çok anlamlı ve güzel olduğunu belirtti.

Bartın Güzel Sanatlar Lisesi müdürü Mehmet Çoşan ise, “Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Onların çok iyi yerlere gelmesi, haklara saygılı birer yurttaş olmaları en büyük arzumuzdur” diye konuştu.

Sergide Bartın Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencilerini kara kalem ve pastel boya ile hazırlanmış resim ve karikatür çalışmaları paylaşıldı. Sergide Bartın Anadolu İmam Hatip Lisesi Felsefe Kulübü öğrencilerinin fotoğraf ve afişlerine yer verildi.

Kaynak: İHA