ODTÜ'de Eymir Sempozyumu

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Kök: 'Eymir Gölü ve çevresi, üniversitemizce dinlenme işlevinin ötesinde eğitim ve bilimsel inceleme alanı olarak görülmüştür. Üniversitemiz bu konuda büyük bir birikime sahiptir'

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan, Eymir Gölü ve çevresinin, dinlenme işlevinin ötesinde eğitim ve bilimsel inceleme alanı olarak görüldüğünü belirterek, 'Üniversitemiz bu konuda büyük bir birikime sahiptir.' dedi.

ODTÜ Rektörlüğünce, Eymir Gölü ile ağaçlandırma uygulamaları, akademik ve bilimsel çalışma ve araştırma birikimini bir araya getirerek kamuoyuna sunmak amacıyla 'Eymir Sempozyumu' düzenlendi.

ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen sempozyuma ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren ODTÜ Rektörü Kök, ODTÜ'nün Eymir Gölü ile ilgili bugüne kadar yaptığı çalışmaları anlattı.

Eymir Gölü ve çevresinin önemli bir doğal havza olduğunu kaydeden Kök, buranın insan eliyle onarılmış ve geliştirilmiş bir doğa alanı olduğunu ve çok sayıda bilim, araştırma, eğitim, spor ve rekreasyon faaliyetlerine ev sahipliği yaptığını kaydetti.

Kök, 'Eymir Gölü ve çevresi, üniversitemizce dinlenme işlevinin ötesinde eğitim ve bilimsel inceleme alanı olarak görülmüştür. Üniversitemiz bu konuda büyük bir birikime sahiptir. Alanın üniversitemize tahsisinden itibaren, bölgenin dinlenme ve sportif işlevlerinin ötesinde bilimsel, kültürel, tarihsel ve ekolojik özellikleriyle değerlendirilip kullanılması görevi, üniversitemizce 60 yıldır yerine getirilmektedir.' şeklinde konuştu.

Eymir Gölü ve havzasının değeri, geçmişi ve geleceğinin tartışıldığı sempozyum iki gün sürecek ve 17 Aralık cumartesi günü öğretim üyeleri rehberliğinde Eymir Gölü gezisi yapılacak.
Kaynak: AA